RockStation

Megszólalnak zenészek is Slayer-ügyben és megszólal a Slayer is

2013. február 22. - sebiszabi

SlayerKerry.jpg

Metál berkeken belül is nagy visszhangot váltott ki a Slayer háza táján kialakult dráma. Mint ismeretes, a dobost Dave Lombardo-t kirúgták a soron következő ausztrál turné előtt, mert nem sikerült bizonyos pénzügyi problémákra megoldást találni. Lombardo állítása szerint a bevételek 90% a kiadások fedezésére ment el, ebbe beleértve a profi menedzsmentnek járó dollármilliókat, így a maradék 10%-on osztoztak négyen. (Fotó: Réti Zsolt)

Russ Strahan (HOUNDS OF HASSELVANDER, PENTAGRAM, LAND OF DOOM): "Nagyon tisztelem a Slayert és a zenéjüket. Az egyik legeredetibb thrash metál bandának tartom őket és rengeteg hatást gyakoroltak másokra. Ahogyan a legtöbben, engem is sokkol a helyzet, de azt kell mondjam zenészként, aki több bandában is turnézott, hogy vannak dolgok, melyek mélyebbre mutatnak, mint az kivülállóként látni lehet. Semmiféle módon nem tudom megbocsátani vagy támogatni az önzést és a kapzsiságot. Tapasztalatból tudom, hogy az ilyen dolgok mögött több van, mint ami a szemünk előtt látszik. Nagyon remélem, hogy ez nem az, aminek látszik, bár ahogyan már sokan elmondták, ez nem túl rózsás helyzet. Egyetértünk abban, hogy a Dave egy mester és ugyanakkora rész jár neki is, mint a többieknek a bandában. Remélem, hogy ez csak egy olyan részlet, amit ki kell dolgozni, mert egy csomó csalódott rajongót szereztek ezzel.
Egy utolsó megjegyzés: Én nem engedhetek meg magamnak egy ilyen 5000 dolláros BC Rich gitárt, a büdös munkát is el kell végeznem érte, még ha utálom is. Szóval Kerry [King], ezt lásd be, hogy rohadtul jó helyzetben vagy legtöbbünkkel összehasonlítva!"

Gus Pynn (SACRIFICE): Épp most olvasom Dave Lombardo sajtóközleményét. Kerry Kingnek elment az esze! Tom [Araya, basszus] mikor lép le? Néhányan egyszerűen csak faszfejek. Örülök, hogy amikor 26 évvel ezelőtt kopogtatott az ajtómon, akkor azt mondtam: NEM! Remélem Tom is kilép. Kerry majd helyettesíti őt is néhány klónnal és akkor viheti a 90%-ot, ahogy tervezte. Szép álmokat, Kerry!

Bard G. Eithun (a.k.a. Faust; SCUM, ABORYM, EMPEROR): "Szóval, Kerry King: a sok tetoválástól kaptál agykárosodást? Állj meg és vedd észre, hogy Lombardo legalább akkora sztár, mint Te vagy, ha nem nagyobb. Ki akarja látni a Slayer-t a jó öreg Dave nélkül. Hagyjátok már abba ezt a szart!"

Alex Skolnick (TESTAMENT): Kiábrándító a hír. Együtt lógtunk Dave-vel a NAMM Show-n és pár nappal később pedig Kerry Kinggel. Soha nem gondoltam volna. Nem az én dolgom (de bárki másnak sem), hogy véleményt mondjak mások üzleti dolgairól, de nagy rajongója és személyes barátja vagyok a zenekarnak és utálnám, ha szétesnének.

Közben a Slayer is hivatalos közleményt adott ki, melynek lényege, hogy Mr. Lombardo (?) az ausztrál turné előtt egy héttel állt elő egy új feltételrendszerrel, mely az anyagi javadalmazását illette. Ez ráadásul ellentétben állt azzal, amiben korábban megállapodtak. A közlemény hangsúlyozza, hogy többről van itt szó annál, mint amiről a dobos nyilatkozott, de az iránta érzett tiszteletből kifolyólag a Slayer nem kommentálja a történteket.

A közlemény is megerősíti azt, amit a Soundwave fesztivál szervezője, AJ Maddah bejelentett, miszerint Jon Dette fog a dobok mögé ülni a kalifornia thrasherek idei fesztivál turnéján, ami február 23-án kezdődik Brisbane-ben.

Dette 1996-ban csatlakozott a Slayer-hez, amikor Paul Bostaph, az akkori dobos saját projektje, a THE TRUTH ABOUT SEAFOOD miatt kilépett a bandából. Dette jelenleg a Anthrax-szel játszik, átmenetileg Charlie Benante helyére ugrott be.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr455097541

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum