RockStation

Metált bírod?: Trivium – Vengeance Falls (2013)

2013. október 11. - sunthatneversets

Trivium Vengeance.jpgA Trivium utoljára 2011-ben jelentkezett albummal. Az In Waves egy sötét, komor talán túlságosan is hosszú lemez volt mégis a rajongók megtalálhatták benne mindazt amiért ezt a bandát lehet szeretni. A csapat karrierje szépen ível felfelé és az évek során lassacskán elszakadtak a tipikus metál imidzstől is.

Amikor kiderült, hogy az új album producere a Disturbed frontember David Draiman lesz, akkor azért már lehetett sejteni, hogy az amúgy is a modern metal felé kacsingató csapat másféle irányt nem nagyon vesz. Így is lett, viszont a ló túlsó oldalára szerencsére nem estek át.

A metálos utóérzés azért felüti a fejét, de a Trivium úgy lett amerikai modern metal, hogy nem álltak be azon zenekarok sorába, akik kliséhalmazokból csinálnak lemezeket.

Ami előre feltűnő, hogy most sokkal dallamosabb Matt Heafy éneke és nagyobb hangsúlyt is kap, illetve, hogy a gitár mennyire koncert-kompatibilisen és fejet leszakítóan szól. Az európai – főleg északi – metálhatások most is megvannak, főleg Corey Beaulieu szólói terén és a bandába 2010-ben került Nick Augusto is sűrűn lép a kétlábgépre.

trivium-carousel-slide-band_0.jpg

Az első előzetesek alapján már sejteni lehetett, hogy ez egy nagyon lendületes lemez lesz és a korábban a nagyérdeművel megosztott Brave This Storm és Strife című dalok abszolút húzónótái is a korongnak. Most nem estek abba a hibába, hogy hosszú lett a album, mint legutóbb, a 4-5 perces dalok úgy repülnek el a standard kiadáson, mint a huzat.

Mivel nagyon egységes a dalok színvonala, kiemelni nehéz is közülük párat. Ha már mindenképpen meg kéne tenni, akkor a korábban említett Brave This Storm és Strife kettőse mellett mindenképpen ide sorolandó a nagyon masszív szaggatott gitártémákra és pörgetésekre épülő To Believe, a tradicionális metál elemeket csatasorba állító At The End Of This War, a középtempósan betonozó Through Blood And Dirt And Bone és a kissé „kapkodó” gitártémákra épülő sziklakemény Incineration: The Broken World.

A bónuszkiadáson még találunk három dalt köztük egy Misfits feldolgozást, de a lemez nem a bónuszokról marad emlékezetes, hanem arról, hogy organikus, szinte koncerthatású dalokat kapunk, több mint háromnegyed órán keresztül. A Trivium nagyon masszív és erőteljes 2013-ban és ezek a dalok biztosan nagyon megdörrennek majd a jövő évi fesztiválkoncerteken. Headbangre fel! Az album most meghallgatható a zenekar hivatalos oldalán.

Trivium2013-3.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr535562544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum