RockStation

A hard rock/AOR zenék kánaánja Olaszországban

2014. március 28. - sunthatneversets

Flyer Frontiers.jpg

Dallamok határok nélkül! A hard rock / AOR zenék kultfesztiváljának számító angliai Firefest idén utoljára kerül megtartásra a jelek szerint, de semmi pánik, mert május 1-3. között máris itt a kárpótlás! Sőt, az előbb említett műfajok olaszországi védőbástyája, a Frontiers Records előtt most adott a lehetőség, hogy saját szervezésű (és saját zenekarait felvonultató) háromnapos monstre bulijával hagyományt teremtsen a Milánóhoz közel eső Trezzo sull'Adda településen található Live Club falai között.

A nyitány mindenesetre álomszerű. Az első napra rögtön olyan jól csengő nevek jutnak, mint a svéd hangszeresekből és Jeff Scott Soto énekes-zseniből álló W.E.T., a leginkább az 1992-es Double Eclipse album révén ismert és manapság olasz tagokat – valamint Mike Terrana dobost – is soraiban tudó Hardline és az éppen új lemezén dolgozó Tesla. A második napon színpadra lép a W.ET.-ben is aktív Erik Mårtensson fő bandája, az Eclipse, a legendás Jake E. Lee gitáros vezette Red Dragon Cartel – amely innen zötyög majd a magyar határ felé... –, a sokadik virágzását élő Pretty Maids, valamint a keresztény metal színtér élcsapata, a Stryper (figyelem, biblia-eső várható!..). A zárónapon Soto mesternek szólóban is jelenése lesz, úgyhogy néhány Talisman nótára is lehet remény. Őt a The Babys és a Bad English frontembereként, illetve szólóban egyaránt sikeres John Waite, valamint a 80-as és kora 90-es évek három meghatározó amerikai csapata, nevezetesen a Danger Danger, a Winger és a Night Ranger követi.

A fiatalabb korosztályt többek között Issa és a Crazy Lixx képviseli majd, míg a Snakecharmerben két eredeti Whitesnake muzsikust (Neil Murray bőgős és Micky Moody gitáros) is találunk Heartland, Wishbone Ash és Thunder tagok mellett. Sőt, a nem túl sokatmondó nevű Three Lions „oroszlánjainak” egyike nem más, mint bizonyos Vinny Burns (ex-Dare, Ten, Hugo, Bob Catley).

A részleteket lásd a fesztivál hivatalos honlapján: http://www.frontiersrockfestival.com/

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr805882437

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum