RockStation

Akkora gót vagyok, hogy denevért sz....: Budapesten járt a HIM!

2014. július 25. - csigaur

IMG_7132.jpgj.jpg

Hosszú várakozás előzte meg a finn HIM zenekar koncertjét a Budapest Parkban. Tudniillik 12 évvel ezelőtt jártak nálunk legutóbb, a Sziget Fesztiválon. Így hát nem is csoda, hogy a kapunyitás után rohanás vette kezdetét az első sorokig a tini lányok között.

A 2003-as Love Metal albumon található Burried Alive By Love elég érdekes kezdésnek bizonyult, ugyanis felismerhetetlenül sikerült belecsapni a húrokba.  Itt még ugyan a lányok kedvence Ville Valo hangját, alig-alig lehetett hallani, a hangszerekkel és a sikoltozásokkal szemben. Nagyon szépen szólt az első másodperctől kezdve a koncert, panaszra nem lehet oka a koncertlátogatónak, az éneket is sikerült percek után rendesen kihangosítani. Az első pár dalon keresztül elég gusztustalan látvány volt, míg egy másik koncerten öklök/metalvillák és söröskorsók emelkednek az égbe, addig itt telefonok sokasága lepte el az „eget”. Nem tudom mennyire volt jó ötlet már az elején ellőni a legnagyobb slágereket, gondolok itt a Right here in my arms-ra, vagy a Join me in death/Your sweet 666 kettősre. Voltak számomra töltelék dalok is ezek között, amiket sajnálattal kell közölnöm, de nem ismertem. Nálam a Razorblade Romance-nál megállt a HIM tudomány…

Azon gondolkodtunk a koncert előtt a többiekkel, hogy vajon milyen mozgásra lehet számítani egy HIM koncerten. Nyilván nem lesz circle pit a Wicked Game-re (igen, volt ez a dal is ), vagy nem lesz stagediving semelyik dalra se, hiszen a koncert nagy részét lassabb, bugyi nedvesítő nóták adták (ezt a lányoktól tudtam meg.) Nos, mindenki lötyögött, 1-2 headbengelő arc is volt, de lehetett látni capoeirazó brazilokat megszégyenítő mozgást gót arcoktól is.

IMG_7204.jpgj.jpg

A többezres közönség (hétfőn a 39 éves Adicts-en 160 ember, kedden a szintén Parkos Sick Of It All koncert közönség száma ehhez képest nulla volt … ) végig énekelte és sikítozta a másfél órás koncertet. Aminek természetesen nem a Funeral Of Hearts című dallal lett vége, de nem ám! Jön a szokásos levonulás, majd egy kis kéretés után visszatértek a finnek és belecsaptak újra a lecsóba. Három olyan unalmas számmal, hogy hirtelen egy újabb sört kellett vennem, hogy ne aludjak el. Na de ezután jött a meglepetés, hiszen a zenekar elköszönt, de természetesen nem végleg, hiszen még a végére tartogattak egy dalt, a Sleepwalking past hope címet viselő szerzeményt. Na, ezt már főleg nem ismertem, így egy kicsit kutakodnom kellett….

IMG_7555j.jpg

Pozitívumként megemlítem, hogy Ville Vallo hangja, ennyi cuccozás, dohányzás és alkoholfüggőség után is teljesen rendben van. Igaz, hogy ezt a koncertet is kisujjból kirázták, de hát ennyi évvel és koncerttel a hátuk mögött ezt nem is szabadna máshogy csinálniuk.

Gondolom a hazai HIM rajongók szeretnék, ha nem kellene újra több mint egy évtizedet várni kedvenceikre, mert úgy látszik, hogy 2014-ben ez a zenekar még mindig verhetetlen.

FOTÓK: TÖRÖK HAJNI. TOVÁBBI KÉPEK ITT.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr856544943

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

redroses23 2014.07.25. 23:06:29

Ekkora egy f*s cikket.
Lassabb nóták adták a koncert nagy részét? Kb 3 lassú nóta volt a 18-ból...
Tinilányok meg nem nagyon voltak, mivel a HIM már nem hozzájuk szól...
Na mindegy.
Végül is a cikkből nem derült ki semmi, az se hogy mi volt a baja a koncerttel, olyna mintha a szerző nem is járt volna a koncerten (valószínűleg így történt), csak leírta azokat a sablonokat amiket a HIMről gondolt (pl tinilányok, nyálas dalok stb, bármi lett volna akkor is ugyanezt írta volna le).

EvandEra 2014.07.26. 10:39:21

Ez nem cikk volt. Ez egy ratyi vélemény egyszerűen valaki olyan tollából, akinek gőze nincs szakmailag az újságírásról. Gratulálok.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum