RockStation

Arkhé: Szóló projekt a Sear Bliss mellett

2014. december 27. - sandroo

10859718_824813827564498_1001911102_n.jpg
1996-ot írunk....egy esős, átlagos, mondhatni unalmasnak indult szeptemberi nap a sok közül.... ekkor még nem gondoltam, hogy az egyik kedvenc magyar bandámmal fogok összeismerkedni ezen a napon. A szokásos, walkman-es sétámra indultam a kora esti félhomályban és gyanútlanul, azt a (Tarr Laci, iskolai cimborám által átmásolt) kazettát vittem magammal, amelyen a szombathelyi Sear Bliss zenekar azóta már kultikussá vált demója, a The Pagan Winter is helyet kapott. Mondanom sem kell, hogy azóta is az egyik favorit nálam ez az anyag, ahogy a Phantoms és természetesen a The Haunting is... viszont azóta, már nagyon sok víz lefolyt a Dunán, sok minden történt a bandával, tagcserék, koncertek, albumok, stb. Nagy András, a zenekar alapító, énekes-basszusgitárosa árult el egy-két aktualitást a Sear Bliss-ről és a jövőbeli tervekről egyaránt.

2012 januárjában jelent meg a brit Candlelight Records-nál a zenekar hetedik nagylemeze, az Eternal Recurrence, amely Nagy András személyét leszámítva egy teljesen új felállással készült el. Azóta pár nagy koncertet leszámítva, mint például az idén áprilisban Münchenben megrendezett Dark Easter Metal Meeting 2014, vagy a Club 202-ben megrendezett 20 éves jubileumi koncert, a banda pihen, illetve András másféle terveire, összpontosít mostanában, ezekről az aktuális dolgokról tudhatunk most meg többet tőle.

András:
" Elkezdődtek az egyelőre cím nélküli arkhē nagylemez felvételei a budapesti Pannonia Stúdióban, Scheer Viktor producer irányításával. Dobokon a Sear Bliss korábbi tagja, Ziskó Olivér játszik, a többi hangszert pedig én kezelem, de lesznek további vendégek is a lemezen. A nagylemez kilenc dalt tartalmaz majd, melyekből az egyik nóta egy feldolgozás lesz. Ami a stílust illeti, a dalok nagyon széles zenei skálán mozognak és egyáltalán nem tekinthetők a Sear Bliss folytatásának. Az album valójában egy nagyon izgalmas és váratlan zenei utazás kilenc teljesen eltérő tételben, azonban mégis szorosan kapcsolódva egymáshoz.

ggggggggggggggggggggggh.jpg

További fotókat a stúdiózásról, illetve hírek a formációról az arkhē facebook oldalán, azaz itt találhattok. A felvételek várhatóan még idén befejeződnek, a keverés pedig januárban történik majd, azonban a kiadó kiléte egyelőre még nem eldöntött. Több kiadóval is folynak az egyeztetések jelenleg, köztük a Sear Bliss utolsó két albumát is megjelentető brit Candlelight Records-szal.  A lemez megjelenése után szeretnénk majd élőben is kipróbálni a dalokat. "


" Ami a Sear Bliss-t illeti, a csapat jelenleg inaktív, a fókusz kizárólag az arkhē-n van. Tulajdonképpen már évek óta megfogalmazódott bennem egy szólólemez elkészítése de a Sear Bliss miatt erre nem volt időm, ezért a 20 éves jubileum után eldöntöttem, hogy végre nekilátok a lemeznek és csak erre fogok koncentrálni. És ez nagyon izgalmas, hiszen egy merőben más zenei világban dolgozhatok, mindenféle korlátok nélkül. Vannak még különféle izgalmas tervek a Sear Bliss-szel kapcsolatban is, de ezek nem a közeljövőre vonatkoznak. Viszont itt egy kis érdekesség a bandával kapcsolatban, hogy a Frost zenekar gitárosának projektje, az Aornos feldolgozott egy korai Sear Bliss dalt, a Far Above The Trees-t a Phantoms lemezről. "


Reméljük, minél előbb hallhatjunk az arkhé dalokat, láthatjuk őket élőben és a Sear Bliss is hallat majd magáról a közeljövőben. Természetesen megosztjuk majd mindkét banda aktuális híreit, információit és sok sikert kívánunk mindkét bandához a jövőben is. Most pedig vissza a történet elejére....jöjjön a pogány tél...

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr417012633

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum