RockStation

Chasm - 18 év után új klip jött a Sear Bliss-től

2024. május 26. - rockstation

sb_band_chasm_shoot.jpgDurva, de már nagykorú az, aki a Sear Bliss legutóbbi tényleges klipjének, a Two Worlds Collide-nak a megjelenésekor született, pedig azóta is aktív volt a zenekar. Hogy miért nem volt eddig, az nem érdekes, annál inkább az a Chasm-ra forgatott videó, amit a Mihasznások követtek el, így a minőségi garancia eleve adott.

"Szinte hihetetlen, de az utolsó klasszikus értelemben vett (nem DIY) videoklipünk, ami a Two Worlds Collide-ra készült, immár 18 éves. Mivel így már olyan öregnek számít, hogy kiszolgálnák sörrel a Nemzeti Dohányboltban, ideje volt egy friss videoklipet forgatnunk.

A június 28-án, Heavenly Down címmel megjelenő új lemezünk Chasm című dalára esett a választásunk. Nem volt könnyű döntés, mivel a lemez tele van potenciális slágerekkel, így jobb híján az egyik legrövidebb dalra böktünk rá.

A Chasm elég jól jellemzi az új lemezt, sok mindent felvonultat a zenekarra jellemző zenei megoldásokból: húzós dobolás, ráspolyos ének, precíz gitármunka, heroikus fúvósok, nyúlfarknyi blastbeat. A dallamos ének még dallamosabb lett, a középtempó pedig még közepesebb.

Megkeresésünkre a Mihaszna Film stábja a last minute jelleg ellenére egyből igent mondott, és már másnap olyan ötletbörzével álltak elő, hogy csak kapkodtuk a fejünket. Vezetőjük, Viktor a magyar hiedelmek nagy ismerője, és ő javasolta a busó megjelenítését.

A forgatás 4 napig, 4 különböző helyszínen zajlott, és hatalmas élmény volt. A Mihasznás srácok a profizmusuk mellett szívüket-lelküket beletették a produkcióba, úgyhogy elhatároztuk, hogy a 18 év múlva esedékes következő videoklipünkön is velük szeretnénk dolgozni."

A Heavenly Down című lemezt az ausztriai The Mushroom stúdióban vettük fel a zenekar korábbi gitárosa, Scheer "Max" Viktor producer és hangmérnök irányításával, a masterelést pedig a legendás Dan Swanö végezte. A Kris Verwimp által festett borítóba csomagolt albumon a következő dalok szerepelnek:

preview_a93260aa-c45c-4870-9ef9-f5d320adf95d_1200x1200.webp

1. Infinite Grey
2. Watershed
3. The Upper World
4. Heavenly Down
5. Forgotten Deities
6. The Winding Path
7. Chasm
8. Feathers in Ashes

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr5818413523

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum