RockStation

Lars Ulrich - "Keverd le annyira a basszust, hogy alig lehessen hallani!"

2015. március 24. - sunthatneversets

lars-steve.jpg

Még a a fanatikus Metallica rajongók között is nagy vitatéma, hogy a csapat klasszikus ...And Justice For All című lemezének hangzása, egészen pontosan Jason Newsted basszusgitárjának alulkevertsége. Az ultimate-guitar.com nemrég interjút készített a Grammy-díjas Steve Thompson-nal, aki az album keverésért felelt és előtte olyan előadók lemezein dolgozott, mint Madonna, Whitney Houston, vagy az első Guns 'N Roses album. Az interjúból kiderül, hogy a hangmérnök és Lars Ulrich dobos messze nem értettek egyet a lemez hangzását illetően, hiszen Lars garázsosabb hangzást akart, sőt ő maga vetette le Jason Newsted egyébként zseniális basszusgitártémáinak sáverősségét.

Thompson ki is akart szállni a projektből, de menedzserei rábírták a folytatásra. Ahogy az interjúban elmondta, amikor a Metallicát beiktatták a Hall Of Fame-be, őt is meghívták a ceremóniára és a dobos mellett ült mire az megkérdezte tőle, hogy "Figyelj már, mi történt a Justice albumon a basszusgitárral?". Legszívesebben ott kiütötte volna, mert mindig őt cseszegették később, hogy milyen szarul szól a basszusgitár a legjobb Metallica albumon. Hát ilyen ez a rockbiznisz.

Erről beszélünk:

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr817299303

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum