RockStation

Tovább duzzad a Barba Negra őszi metáláradata

2015. július 22. - rockstation

cof-band.jpg

Angliából, a finnektől és Németországból is érkezik egy-egy nagy kedvenc, név szerint a Cradle of Filth, a Korpliklaani, valamint a Powerwolf a Barba Negra Music Clubba az ősz folyamán.

Már így is igazán impozáns névsort tudhat magáénak az újbudai klub, mely egyből egy Machine Head bulival csap bele a lecsóba ősszel. A szezonban aztán a most bejelentett csapatokon kívül többek közt olyan formációk is tiszteletüket teszik a Barba Negrában, mint a Paradise Lost, az Apocalypica, vagy a Therion.

Az 1991-ben alakult Cradle of Filth vadiúj, Hammer of the Witches című korongjával a hóna alatt érkezik hazánkba november 9-én. A Nuclear Blast gondozásában megjelent album immáron a 11. stúdiólemeze a csapatnak, ám az első az új felállásban, Marek 'Ashok' Šmerda és Richard Shaw gitárosokkal, valamint Lindsay Schoolcraft szintis-vokalista hölggyel.

powerwolf.jpg
A német Powerwolf sötét története 2003-ban indult koponyákkal, goth motívumokkal, vámpírmesékkel és vérfarkasokkal körítve. A Greywolf testvérpár alapította formáció is idén nyáron rukkolt elő legújabb darabjával, a Blessed & Possessed című anyaggal, amit az Orden Ogan és a Civil War zenekarok társaságában mutatnak be élőben október 25-én a Barba Negra Music Clubban.

A műfajt mindig is nagy szívvel fogadta a hazai közönség, így november 6-án nem csoda, hogy immáron nem csak egy szimpla koncertre, de egy hagyományőrző, sok zenekaros folk metal meetingre látogat ismét hazánkba a Korpiklaani. A finnek Noita című új lemezüket mutatják be ezen az estén, ahol nem ők lesznek az egyetlenek, akik új anyaggal állnak színpadra. Itt lesz hazai frontról a Dalriada is, akik Áldás című albumuk jegyében töltik majd ezt az eseményt, és már az orosz Arkona jelenléte is biztos.

korpiklaani.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr427646226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum