RockStation

Akiket szeretünk, szeretik azokat, akiket szintén szeretünk vol.2

Morrissey és a The Smith öröksége

2019. január 19. - Ernő Hellacopter

the_smiths.jpg

Legutóbb végigmentem pár olyan zenekar Misfits feldolgozásán, akikért amúgy is rajongok, de nem a Misfits az egyetlen kirívó példa: Morrissey és a The Smiths is rendre visszaköszön kedvenceim interpretálásában. Most nézzünk 10 egészen kiváló Moz és The Smiths feldolgozást!

1. A Narrows egy igazán kultikus underground banda, a These Arms Are Snakes és az Unbroken romjain alakult, Botch taggal is megtámogatott crust/hc zúzda. Viszont egy rakat szentimentális barom is egyben, amit az alábbi felvétel is ékesen bizonyít:

2. Az AFI azon felül, hogy a Decemberunderground lemezig a legkiválóbb Misfits pótló banda volt, Davey Havok csodálatos hangjának köszönhetően kellő táptalaja volt Morrissey munkásságának hiteles átadásának. Kár ezért a zenekarért, a legnagyobb kedvencek közül sikerült kijátszaniuk magukat.

3. Sajnos a Misfits feldolgozásoknál kifelejtettem, de Bixlerék egyszerűen zseniálisan dolgoznak fel, így most pótoltam az At The Drive In elmaradást egy Moz feldolival.

4. Mondjuk Noel Gallaghertől pont a belem fordul ki, mint ahogy a Radioheadtől is, de azt kár lenne tagadni, hogy a britek közül ő ápolja leglelkesebben a The Smiths hagyatékát, így ebből a listából is kihagyhatatlan.

5. Azért az durva, amikor rádöbbenek, hogy a a gyerekkorom óta imádott thrash istenek is adtak ki The Smiths feldolgozást, amiről a mai napig nem volt tudomásom. Egészen biztos vagyok benne, hogy a közelébe nem mentek volna soha, ha akkoriban nem Bush énekel náluk. Le a kalappal skacok! 

6. A Deftones sem volt rest kinyilatkoztatni, hogy mégis mitől ennyire elbaszottak. Mert azok. 

7. Leírni is borzalom, de a legjobb The Smiths feldolgozás a Supergrass nevéhez fűződik. Maga a nóta is az egyik legnagyobb kedvenc, az újrázás pedig zsigeri.

8. Hardcore berkekben nem igazán vág profilba, mégis van aki becsülettel megpróbálta. Nem sikerült, de nem is ez a lényeg. 

9. A Tiger Army első három lemeze zseniális, és akkoriban még ilyenekre is futotta a zsenialitásból.

10. Végezetül a legmegdöbbentőbb kapcsolódási pont. Autentikus, igazán...

A The Smiths és Morrissey maga elég megosztó, nincs átmenet szeretet és gyűlölet között, senki számara sem közömbös, mégis azt mondom, kevés előadó tudja azt, amit a Johnny Marr / Morrissey páros. Mi pedig szerencsések vagyunk, hogy az általuk inspirált előadók is gazdagítják életünket. Hála nekik is.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr3014556878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum