RockStation

Akiket szeretünk, szeretik azokat, akiket szintén szeretünk vol 1.

A The Misfits öröksége

2019. január 12. - Ernő Hellacopter

misfits-band-759x500.jpg

1986 - '87 tájékán, mikor megszerettem úgy istenigazából a Metallicát, feltűnt, hogy James Hetfielden mindig Misfits póló virít. Mivel maguk a Misfits feldolgozások remekül simultak a banda egyéb dalaiba, és annak idején másolt kazetták jutottak osztályrészül, így kis időbe telt, amíg rájöttem, hogy a Last Caress vagy a Die, die my darling bizony Misfits, és nem 'talicska.

Azóta a Metallica nálam a múlté, semmilyen szinten sem tudok azonosulni a bandával, a Misfits viszont a Black Sabbath és a The Smiths mellett az a banda, akikért nemcsak rajongok, de úgy gondolom, az azóta eltelt 30 évben legalább annyira iránymutató, mint aktuális a mai napig. Persze ez is egy szubjektív gondolat, mert nagyban függ az alany zenei orientációjától, azonban végignyálazva az utóbbi 15-20 év nagy kedvenceit, rendre előbukkannak a fent leírt zsánerek. Ezek közül szeretnék párat közszemlére tenni, hátha elsiklottatok felette, vagy most fogtok majd kedvet kapni hozzájuk!

1. A Murder City Devils a világmindenség közepe. Ők így emlékeznek:

2. Ha a Gunsnak nem is volt töke az Appatite után, Duff mindig tudta, hol lakik a Jóisten.

3. A kalipunk sem létezne Danzigék iránymutatásai nélkül, erre jó példát szolgáltat Stephen King bohóca, a Pennywise is. 

4. Az AFI maga eleve egy Misfits reinkarnáció, a létező legjobb fajtából, amíg jól el nem baszták 2006 tájékán, de addig... 

.... a Halloween feldolgozásuk egyszerűen egymillió pont!  

5. Bostonban is tudják, kinek köszönhetik az érdeklődést.

6. A Hatebreed sem véletlenül választotta ezt a remek hangzású nevet, ha esetleg nem tudnád. 

7. Még a kibaszott Integrity is!!!  

8. New York császárai is elővették. 

9. A zseniális Coliseum egy igazán egyedi módon tisztelgett. 

10. Stonermenyországban is tudják, mitől döglik a légy! 

+1, ha már a Metallica megtette azt a szívességet, hogy a köztudatba tolta az addig pincék mélyén kallódó punkokat. 

Az internetet böngészve még engem is értek meglepetések, ki mindenki dolgozott fel Misfitset, de tartom magam ahhoz, hogy csak az általam kedvelteket veszem lajstrom alá, de érdemes szétnézni, mert vannak csodák. Például ez itten. 

Következő alkalommal Morrissey és a The Smiths következik!

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr3014541760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum