RockStation

Egy nappal korábban fog megjelenni az új Protest The Hero-album!

2020. június 17. - theshattered

protestthehero2020.jpgNem pénteken, hanem holnap, azaz már csütörtökön meg fog jelenni a Protest The Hero (ha a Pacific Myth-session számait nem számoljuk) hét év után kiadott új albuma, a Palimpsest. A korong megjelenésének előrehozását egy rabszolga-felszabadítási ünnep, az USA-ban csak Juneteenth néven ismert nap miatt lépték meg.

"Sok hónappal ezelőtt, amikor kitűztük a lemez megjelenésének idejét, döntöttünk úgy, hogy ez a nap június 19. lesz. Amikor észrevettük, hogy ez egybeesik a Juneteenth-szel, kellemetlenül éreztük magunkat, mert nem lenne fair, ha a lemezünket ünnepelnénk, amikor mindannyiunknak inkább egy ilyen jeles napra kellene figyelni. Igyekeztünk magunkba nézni, alávetni magunkat az előítéleteinknek és kiváltságainknak. El kellett ismernünk a Juneteenth fontosságát, nem akarjuk semmilyen formában sem elterelni róla a figyelmet."

A Juneteenth a texasi rabszolgaság felszámolásának ünnepe. A déli állam volt az utolsó az USA területén, amely érvénybe léptette a színes bőrű rabszolgák felszabadítását.

pth_palimpsest_art.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr5515814004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum