RockStation

"Ez inkább egy mix, szókimondó, bulicentrikus modern rockzene, amiben vannak hip-hop és metal elemek is."

Itt a Ten Big Toys klipje!

2021. március 29. - rockstation

tenbigtoys.jpg

Megjelent a Ten Big Toys zenekar legfrissebb alkotása, az Elegem Van című dalra leforgatott videó. A zenekar egy egész sor kérdést is megválaszolt a filmecske mellé, így mindenféle rizsa mellé mutatnánk is, milyen az olyan!

Első hallgatásra nekem úgy tűnik, nem egyértelműen rockzenét játszik a Ten Big Toys. Próbáltátok már behatárolni ezt a stílust? 

Ákos: Ez inkább egy mix, szókimondó, bulicentrikus modern rockzene, amiben vannak hip-hop és metal elemek is. Ráadásul az egész szigorúan nem full feketébe öltözve. Szóval nehéz bekategorizálni.

Alex: Szerintem teljesen mindegy, hogy hogy nevezzük azt a stílust, amit játszunk. Egy biztos, azokhoz akarunk szólni, akik szeretik a modernebb hangzású rockzenét, ők meg majd eldöntik, hogy mit hallanak bele. 

Meséljetek kicsit a zenekar alakulásáról.

Orsi: Minden az egykori Roland Zenegaléria évzáróján kezdődött. Erikáék két másik lánnyal és Csongor Bálinttal Rage against the Machine-t játszottak, mikor Nóniusz Gábor producer épp arra járt, és felfigyelt rájuk. Erika és a dobos lány már régóta terveztek zenekart alapítani, úgyhogy itt felgyorsultak az események. Az akkori gitárosunk és én is így kerültünk a képbe, hirdetés útján. Elkezdtünk együtt feldolgozásokat játszani, majd jött az első TBT nóta. Amikor kialakult az irány, akkor az is kiderült, hogy egyeznek-e az elképzelések. Végül 2020 nyarára alakult ki a végleges felállás.

És mi a helyzet a színpadi képpel, vagy a TBT arculatával? Ez már körülhatárolhatóbb? Vagy mindig másmilyen?

Orsi: A Ten Big Toys mint zenekar, és mint produkció pont olyan, mint mi magunk. Összedobtuk amink van, és ez lett belőle. Valami erőteljes, kritikus, szókimondó és még pofátlan is, viszont jelen van a pozitív életszemlélet, a hülyeség és jókedv is. Sőt, még épphogy elkezdtük összerakni a zenekart, már vidám, színes szerkókat álmodtunk meg magunknak. Amikkel együtt az üvöltés meg a többi elmebetegség egyébként még viccesebb lett. Többen kérdezték már, hogy miért lett így, de csak azt tudom mondani, hogy nekünk valahogy ez tetszik és így vagyunk kerek egész. 

2020-ban indultatok be, pont a vírus kellős közepén. Nem nehezebb induló zenekarként klubok, élő debütálás nélkül bemutatkoznotok?

Alex: Ákos került be utolsóként a zenekarba, tényleg pont a karantén kellős közepén, és már vagy 1-2 hónapja a zenekar tagja volt, mire én is találkoztam vele élőben. Szóval nemcsak a közönségnek nehéz bemutatkozni, hanem konkrétan még zenekaron belül egymásnak is.

Orsi: Egyrészt mindig úgy gondoltam, hogy a TBT lényege élőben lesz látható, hallható. Tipikus live zenekarnak mondanám magunkat. Azt az energiát, és bulit, amit közvetíteni szeretnénk, azt koncerten fogjuk tudni 100%-ig hozni. Másrészt meg iszonyú jól esik, hogy az emberek már most figyelnek minket, és visszajeleznek, írnak nekünk. Fogunk is tolni majd minél több érdekességet, főleg Youtubon és Facebookon. Instánk még csak részben indult el, de ott is jelen leszünk. Szóval növekszik a TBT tábora, csak még nem láttuk egymást élőben.

Erika: De igen, és már vártam ezt a kérdést. Nem szeretnék a nehézségeiről beszélni, az szerintem sejthető. Inkább azt mesélem el, amik mindennek ellenére nagyon jól alakulnak. Meglepő módon sokakat értünk el a zenénkkel, és olyan visszajelzéseket kaptunk, amikből az jön át, hogy megmozgatjuk az emberek fantáziáját. Született egy cover-videó a Tánc-hoz, többen megkerestek minket a semmiből, hogy mennyire jó amit csinálunk. A másik oldal is megmutatta magát, akiknek egyáltalán nem tetszünk. Olyan érveket hoztak fel, amik megerősítettek minket abban, hogy jó az irány. Magyarul, nem értették a zenénket, és minket sem, ami érthető, hiszen legtöbben klasszikus metál vagy rock arcok. Tehát, bebizonyosodott, hogy nem tartozunk a klasszikus vonalhoz. Nem mintha azzal bármi baj lenne, csak mi nem oda tartunk.

Mik a tapasztalataitok, kik a ti közönségetek?

Alex: Személyes kontakt és koncertek nélkül elég nehéz megítélni, hogy pontosan kikhez és hogyan jutott el a zenénk. Nyilván látjuk a nézettségi adatainkat, de amíg nem tudunk személyes visszacsatolást kapni a közönségtől, addig nem igazán lehet erről mit mondani. Azt láttuk, hogy a poptól a metálig mindenféle zenét kedvelők csatlakoztak már hozzánk. Mintha ők is ráéreztek volna, hogy itt nincsenek határok, csak lehet velünk örülni, meg tombolni.

Hogy látjátok, ha nyárra nyitnak a helyek, lesz alkalmunk látni titeket?

Erika: Azon vagyunk, hogy így legyen. Sok mindentől függ ez, és nem mindenre van hatásunk sajnos, főleg a klubok korlátain múlik. Megpróbálunk majd csatlakozni más zenekarokhoz. Egyébként még az is előfordulhat, hogy valami váratlan helyzet kapcsán hirtelen kész tények elé leszünk állítva, és 2 héten belül bemutatkozó koncertünk lesz, ki tudja. Most semmit nem lehet tudni, eddig is minden váratlanul történt velünk.

Újabb klipet mikor láthatunk tőletek, mikor hallhatjuk az első Ten Big Toys lemezt?

Ákos: Pontos dátumaink nincsenek, viszont folyamatosan készülünk videós és egyéb tartalmakkal. A lemez előtt biztosan jövünk még dalokkal, klippel, de még cover videóval is.

Erika: Szerencsére sok új dalunk és egyéb ötletünk van, ezek egy része már készen van, de olyan is van, amin még fantáziálnunk kell, hogy mindenkinek a keze nyoma benne legyen. Ezekkel dolgozunk most, ötletelünk, próbálunk, és ahogy látom, nem vette el egyikünk kedvét sem veszi el, hogy várni kell. Addig is sok időt töltünk egymással, úgyis nemsokára turnébuszba ülünk.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr2116483692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum