RockStation

Napköszörű - Új dallal és hozzá videóval jelentkezett a Watch My Dying

2024. május 03. - sunthatneversets

421220478_911511097501291_3482083311103023319_n.jpg

Több mint öt év után új anyag jön a hazai extrém metal veterán, idén 25 éves jubileumát ünneplő Watch My Dyingtól. Az Egyenes kerülő címet kapott nagylemez szeptember 5-én jelenik meg rajta nyolc dallal a Metal.hu kiadó jóvoltából. Ehhez megérkezett az első előzetes dal, a Napköszörű, melyhez videó is jár.

Az ősszel érkező albumról Napköszörű címmel mutatják be az első dalt, aminek a keverését Bőcze Zsolt, a klipet pedig a No Total Films készítette. Bori Sándor gitáros/dalszerző festményei adták a díszletet a helyszínen, a központi motívum pedig a nagylemez borítóján lesz majd látható. A Napköszörű egy olyan személy történetét meséli el, aki kimerülve a környezete irreális mennyiségű elvárásától, azt a bizarr megoldást választja, hogy felszeleteli és felszolgálja magát.

A Watch My Dying énekese, Veres Gábor rengeteg érdekességet árult el az Egyenes kerülő című új nagylemezről: 

„Az ősszel megjelenő albumról elöljáróban annyit, hogy ezúttal igyekeztem magamhoz képest minél egyértelműbben és egyszerűbben fogalmazni, nem használtam idegen szavakat, hogy minden a lehető legvilágosabb legyen. A WMD a kezdete óta a generált káoszról, identitásvesztésről és az érthetetlen jövőről szólt. Ez időközben megvalósult, a bőrünkön érezhetjük minden nap. A Szterotip, a Duplikált Predesztinatív Kooperáció, vagy az Elválasztás kora mind szó szerint váltak realitássá. Ezt az irányt nem lehet és nem is kell tovább a falig tolni, így ezt az albumot jelentősen legallyazott zenei és szövegi eszközökkel szerettük volna értelmezhetőbbé tenni. 

A letisztult mondanivalóhoz letisztult hangzást kerestünk, amit Bőcze Zsolt úrnál találtuk meg. Nehéz feladata volt, de a hagyományos WMD megszólalást úgy tudta újrafogalmazni, ahogyan még mi magunk sem. Egy gyógypedagógus türelmével és egy Lidl pénztáros gyorsaságával dolgozik, nem tudunk elég hálásak lenni neki ezért. 

Zenei szempontból talán az is érdekes, hogy több demó készült el, mint ahány dalt kiválasztottunk a lemezre tematika és hangulat alapján, így néhány kiadatlan dologgal együtt egy következő EP is belátható közelségbe került.”

wmd_cover-1500.jpg

A nyolc új dallal érkező nagylemez a CD verzió mellett limitált színes és fekete színű vinylen is rendelhető. Továbbá 50/50 darabszámban elérhető pólós CD/LP pakkokból is, a póló mintája meglepetés és csak az előrendelők számára lesz elérhető, újranyomás kizárt. Előrendelés ITT.  

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr6718395881

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum