RockStation

A Skalar Music Hungary, a Grindrise és az Ascension 46 bemutatja: Grindrise Fest VI.

2011. november 02. - sunthatneversets

Az utóbbi évek fővárosi undergroundjában meghatározó eseménnyé nőtte ki magát a Grindrise Fesztivál, hiszen a deathcore és a metalcore szerelmeseinek legszínesebb és leginkább fejlődőképes színtérszervező happeningjét tisztelhetjük a kezdeményezésben. Ebben persze annak is hatalmas szerepe volt, hogy az előbbi műfajok hazai képviselőinek következetes kiforrásának is tanúi lehettünk az egyes alkalmakkor, valamint idővel nemzetközi előadók is csatlakoztak az egyébként is színes, tartalmas felhozatalhoz. Ezért is örömteli, hogy ezúttal a Skalar Music Hungary, az Ascension 46 és a Grindrise Clothing összefogásából az eddigi legnagyobb Grindrise Fesztivál kerülhet megrendezésre, ahol nem kisebb név kerül az este középpontjába, mint a Darkest Hour legénysége.

Ugyanis a februárban ünnepi turnéja alkalmából a Dürerben fellépő zenekar ezúttal a Machine Head, a Bring Me The Horizon és a DevilDriver oldalán eltöltött európai körútjának szabadnapját használja ki arra vonatkozóan, hogy tizenegyedik alkalommal látogathasson Budapestre (az Úr 2011. évének tizenegyedik hónapjának tizenegyedik napján), hiszen nem fordulhat elő, hogy ilyen közelségben máshol töltsenek el egy pénteki estét. Ennek pedig nem csupán azért örülhetünk, mert a meglévő szoros kötelékek időtlensége újfent bizonyításra kerül, hanem azért is, mert a The Human Romance dalcsokrával a zenekar ismét visszakerült megérdemelt trónjára, hiszen John Henryék az év egyik leginkább meghatározó metal(core)-albumát tehették le az asztalra. Az este azonban nem csupán róluk fog szólni, hanem a hazai színtér prominens képviselőiről is, elvégre ezen az estén lesz lehetőségünk először látni azt, ahogy a The Southern Oracle új lemezére is felkerült Bring The Children Home-ban a Darkest Hour gitárosa, Mike Schleibaum szólózik egyet.

Továbbá arról sem feledkezhetünk meg, hogy a fesztivált megragadva mutatja be a Let It Burn égisze alatt megjelenő bemutatkozó nagylemezét hazánk elsőszámú pop-punk reménysége, a Till We Drop, és itt lesz először kapható a nemrég egy klippel is megtámogatott új The Sharon Tate-kislemez, a Cube. És ha még ez sem lenne elég, a nyáron a The Ghost Inside előtt ismét bizonyító Aetrigan mellett labdába rúghat a fesztiválra kiírt közönségszavazás nyertese is, akinek kiléte november elején kerül felfedésre: a verseny elég szoros, és ennek eredményét egyedül a rajongók döntik el. Így tehát joggal láthatjuk úgy, hogy a Grindrise Fest úgy nőhette ki magát, hogy mindeközben megtartotta összefogó és egyesítő jellegét, és mindebben az a legszebb, hogy nem csupán a fesztivál nőtt fel, hanem a fellépő hazai zenekarok is biztos alapját képzik a kurrens hazai keményzene jövőjének. Ennek szellemében pedig találkozzunk a Dürer Kertben, ahol bizonyára kő kövön nem fog maradni.

2011. november 11., Budapest @ Dürer Kert, 19:00
GRINDRISE FEST VI.: DARKEST HOUR (USA), THE SOUTHERN ORACLE, TILL WE DROP, THE SHARON TATE, AETRIGAN + VENDÉG
Jegyárak: 2.500 Ft (elővételben) / 3.500 Ft (a koncert napján)
Jegyelővétel: Westend Speed, Underground Store, Ticket Express, CD Pince, Dürer Kert
JEGYLINK

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr373346611

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum