RockStation

Nem színpadi munkások a Novarockon történt gitárlopás gyanúsítottjai

2012. június 13. - sunthatneversets

Novarock201212.jpg

Tegnap mi is megírtuk, hogy a Novarockon ellopták a Limp Bizkit egyik nagyértékű gitárját. A lopással állítólag két színpadi munkást gyanúsítanak Az alábbiak változatlan tartalommal közöljük le a GD-Staff Event Kft. MTI-hez eljuttatott levelét. A cég felelt ugyanis a rendezvény színpadjainak építésért és bontásáért. 

A Magyar Távirati Iroda – az APA osztrák hírügynökségtől átvéve – június 11-én közzétett egy hírt, amely arról számolt be, hogy az ausztriai Novarock Fesztiválon elloptak a Limp Bizkit amerikai rockegyüttestől egy gitárt. A beszámoló úgy fogalmazott: az osztrák rendőrség közlése szerint „két magyar színpadi munkás a gyanúsított”.

Cégünk, a GD-Staff Event Kft. összesen nyolcvan emberrel végezte el a fesztivál kerítéseinek építését és bontását, mindkét színpad építését és bontását, mindkét színpad hang- és fénytechnikájának építését és bontását, illetve mindkét színpad főzenekarainak színpadi felszerelését, átszerelését és lebontását. A hír megfogalmazása még úgy is félreérthető, hogy nem nevesíti cégünket, mivel a hasonló profilú magyar vállalkozások közül 2012-ben egyedül a cégünk és a vele szerződésben álló cég munkatársai dolgoztak a Novarock Fesztiválon „színpadi munkásként”. A feltételezett elkövetők ezzel szemben NEM színpadi munkások voltak, hanem tőlünk teljesen függetlenül más területen tevékenykedő személyek. A szakmában érdekeltek tisztában vannak vele, hogy cégünknek van szerződése a Novarock fesztiválon a fent nevezett tevékenységekre és mivel a beszámoló pontatlanul fogalmaz, és az bejárta a hazai médiát, ezáltal minket kerestek a történtek után, arról érdeklődve, van-e közünk a történtekhez. Vagyis a hír miatt számos hazai és külföldi szakmai és üzleti partnerünknek kényszerültünk magyarázkodni egy olyan eset miatt, amelyhez cégünknek és az általa a rendezvényre biztosított szakembereknek semmi köze sem volt.

A színpadra és közvetlen környezetébe nem csak nekünk, hanem más feladatokat ellátó, de nem hozzánk tartozó személyeknek is van belépési jogosultsága, viszont a sajtóban használt megfogalmazás az általunk végzett tevékenységre utal leginkább. A hivatkozott hír ezáltal nagymértékben alkalmas volt arra, hogy rontsa a GD-Staff Event Kft. szakmai hírnevét. A velünk dolgozó tényleges színpadi munkások – mint azt magyarországi és külföldi fesztiválok, koncertek és egyéb rendezvények sora bizonyítja – egytől egyig kiválóan képzett, megbízható szakemberek.

Kérjük, tegyék közzé hírfolyamukban e közleményünket, vagy bármilyen ennek megfelelő helyreigazítást, ugyanis nem szeretnénk, ha a félreérthető megfogalmazás miatt cégünket erkölcsi vagy hosszabb távon abból származó anyagi hátrány érné.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr224585551

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum