RockStation

Zenegyártás egy életen át: The Night Marchers - Allez Allez (2013)

2013. január 31. - Ernő Hellacopter

THe Night MarchersAllez.jpgJohn Reis a fáradhatatlan zenegyáros megint megcsinálta a tutit. Gyárkéményeiből mindent ellepve hullik alá a muzsika. Műhelyeiben megállás nélkül zakatol a munka. Gyártósorai mellett kiváló iparosok vetik ki magukból a megrendelt hangokat. Formájuk, hangzásuk, életérzésük szerint szépen sorba rakva illesztik a darabkákat az éppen aktuális műbe. Legyen szó a Rockets From The Crypt ezer metamorfózison átesett, és lényegében mégiscsak meghatározó zenei képletéig, a Hot Snakes nyers és energiától duzzadó post hardcore/ punk kinyilatkoztatásig, a lényeg mégiscsak az, ami ezekből a darabkákból különválasztva, majd ismét egyesítve születik, ami jelen esetben számomra a The Night Marchers!

2008-ban a semmiből bukkant elő, és See You In Magic című anyagával a földdel tett egyenlővé. Az elsöprő lendülete, a hanyag eleganciája, a lüktetése, az önfeledtsége, vidámsága magával ragadó. A Sultans feloszlása felett érzett bánatában Reis összeverbuválta kollégáit, barátait, egykori zenésztársait, és segítségükkel alkotta meg ezt a minden elemében tökéletes anyagot.

4 év várakozás előzte meg az Allez Allez lemezt, de minden perce megérte! Az új lemez egyetlen porcikájában sem adja alább, mint azt elődje tette. Remek dalok sorakoznak sorban, mint a Big In German a Roll On, a Thar She Blows, vagy a maradék 9 dal bármelyike. Mivel a zenekarban szereplő tagok mindegyike zenél közösen máshol, főleg a Hot Snakes-ben, ahol az elég kusza viszonyok közt is fellelhető mindenki a TNM-ből, ez elég magyarázat lehet arra az örömzenélésre, ami hallható. Változás a See You In Magic-hez képest, hogy a Big In German az egyetlen tétel, ahol fúvós is közreműködik. Lenne rá fogadásom, hogy az RFTC valamely tagja kezeli azt is.

THe Night Marchersband.jpg

Jogos lenne a kérdés, ha Gar Wood, Tommy Kitsos, Reis és Jason Kourkounis együtt zenél más zenekarban, miért nem lehet mondjuk Hot Snakes-ként megjelentetni az Allez Allez-t. A válasz ott van a lemezen, csak meg kell hallgatni! Persze csettint az ember, ha éppen a Loud Dumb and Mean-t hallja, hogy a fenébe ne tenné. A dobtémák, a nyers és ütemes gitár riffelések egyből felismerhetővé teszik az elkövetők kilétét, de a TNM-ben ott van az a kurva nagy örömfaktor, ami megakadályozza, hogy olyan aspektusból szemléljük a hallottakat, mint a tagok egyéb munkáit.

Az eltelt 4 évben sosem került le a napirendről a The Night Marchers, és ez után a lemez után egy órával tovább élvezhetem ezt a kiváló és imádni való muzsikát. Azt nem tudom, hogy élőben látom-e őket valaha, de az RFTC hamarosan Európába érkezik, az Obits nyár elején itthon is megtekinthető lesz a hajón, örömömet már csak egy Hot Snakes és/vagy The Night Marchers turné tenné teljesebbé. Eltekintve 1-2 töltelék számtól, az Allez Allez a legtöbbet hozta ki a műhelyben legyártott elemekből, a garanciális pecséten virító " örök élet garancia" megállja a helyét. Nem lehet elfogulatlanul értékelni, nem is kell. Ez 5/5!

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr585053880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum