RockStation

Jönnek a mutánsok - Psycho Mutants album-előkóstoló!

2014. február 03. - Nemesúr

everybody's young blood.jpg

A pécsi pszichopaták tangója és füstös, lassú, pszichedelikus garázsrockja az állítások szerint február 25.-én eléri eddigi csúcspontját... Ám addig is, itt 1 EP-nyi ingyen jóság ízelítőnek a kíváncsiak számára (2014.02.15.-ig!), egyenesen a déli mocsár (jelenleg nem épp) fülledt bugyraiból!

pm logo.jpg

A pécsi lápban az utóbbi 2 évben magáról csak pár fesztiválon (mint a 2013-s Fishing On Orfűn vagy Ördögkatlanon zajos sikerrel) és szúrópróbaszerűen világzenész eszelősökkel közös koncerteken (mint amilyet a Three Blind Mice-al, a Les Hourlements d'Léoval, a Kultur Shockkal, a The Arbattal vagy a legendás Firewaterrel) hallató hatosfogat nem kicsit kapta össze magát... A 2005-ös debüt és rövid országos felfutást okozó erős Psycho Mutants EP-t 2 jobbnál jobb lemez (Ghost City, Tango With Me) követték (meg egy saját pizza, amitől a könnyeidet is kinyomod magadból), majd a 2010-es pécsi Európa Kulturális Fővárosa őrület lehalásával növekvő csönd. Viszont az urak addig se tétlenkedtek! Évente nagyokat turnéztak külföldön, főleg frank nyelvterületeken, mérvadó undeground híveket toborozva, majd végre egy feltörekvő francia kiadóra leltek (a Volvox Music személyében)... Most minden eddigi tangós, dark countrys, garázsbluesos, harmonikás-trombitás opuszukat túlszárnyaló nyers rockzenét ígérnek nekünk. Egy kis torzítás, egy kis blueskör, egy kis frank kesergés, vadnyugati tüzek, a Balkán nehézsége és Zoli Cash árokmély baritonja adják a hozzávalókat. Mindezeket Deutsch Gábor anORGanik keveri össze egy ízes lemezbe, és Takács Béla producerkedik, mire kifő, aminek ki kell...

PM Jehan.jpg

Azt hiszem, nem túlzok, ha azt mondom:
a Baby Burnnel 2014-s év egyik legizgalmasabb hazai lemezének nézünk elébe.

PM group.jpgAkár e pár egyen-JohnWayne a naplementével.

A Made In Pécs oldalán olvashattok egy röpke beharangozó-interjút Karnics Zoli fent említett rosszemberrel, és ugyanitt tölthetitek a számokat is - tegyétek mielőbb! Linkeskedjünk: http://madeinpecs.hu/2014/02/uj-psycho-mutants-album/ 

Mi se vagyunk tétlenek: a Rockstation exkluzív albumismertetővel és interjúval is készül a legényektől még a hónap végéig!

És amíg nem ér ide az új, emésszük a régit:

~

by Nemesúr (/Nemes Márk)

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr1005796685

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum