RockStation

Ohh Yeahhh: Hellyeah - Blood For Blood (2014)

2014. július 27. - KoaX

hellyeahbloodforbloodcover_638.jpg

Mostanában eléggé nagy változáson megyek át zeneileg. Illetve nem változom, hanem tök egyszerűen elkezdtek tetszeni olyan zenék, amikre előtte azt mondtam, hogy na ezt már tényleg nem hallgatom meg. Furán hangozhat, de ilyen a Queens Of The Stonage, Hellyeah páros is. Előbbiben az ének soha nem tudott megfogni, sőt idegesített, Vinnie Paul bandája meg annyira sablonosnak tűnt a Stampede albummal....Most meg hirtelen mind a két banda bejön. Ezért is kicsit megcsúszva, de aktualitással nagyon is bíró Blood For Blood című Hellyeah albumról a hajtás után olvashattok.

Aki ismeri Vinnie bácsit az tudja, hogy itt egy biztos: a dobok úgy fognak szülni, hogy bekakilj tőle. Nem is vita, a dobok végig nagyon masszívan, erőteljesen szólalnak meg, de még csak a gitárokba se lehet belekötni. Úgy két hete került elő az anyag, amikor kiderült, hogy megyünk FEZEN-re, ahol a nulladik napon tiszteletét teszi a Texasi banda. A nyitó Sangre Por Sangre (Blood For Blood) olyan erővel üt le a lábaidról, hogy ember legyen a talpán, aki talpon marad. Egyből megadja azt a tipikus amerikai rock-metal banda hangulatot, de valahogy mégis a dal végére már én is ordítom a refrént (enyhén nézhettek hülyének a buszon reggel).

Hellyeah 2012 2.jpg

Az album nagy részére amúgy jellemzőek az ütemes, tempósabb dalok. Ritkán vesznek vissza, de még akkor is magukkal tudnak ragadni. A Moth című dal, ami kemény, torzított gitárokkal kezdődik, át csap egy akusztikusabb, dalolósabb megoldásba, ami tipikusan hatás vadász dalocska, de mégis jó. A Cross To Bier annyira agresszív, gyors szövegű, Chad szinte már rappel az elején. Nem a világ legeredetibb riffje hallható itt, mégis azt mondod, hogy egyben az egész az énekkel, király! Az album vége felé található a Say When, amiben Paul bácsié a főszerep megmutatja, hogy azért még tud rendesen dobolni, és oda tud csapni, ha tényleg kell. Imádom, ahogy a duplázót használja a csóka, meg ahogy a ride-on játszik. Annyira egyedi stílussal üti a dobot, hogy száz közül is könnyen fel lehet ismerni.

Emberek! Nincs más dolgotok, mint meghallgatni a Blood For Blood-ot aztán július harmincadikán jönni Székesfehérvárra! Ott találkozunk addig meg készüljetek a bulira.  Béke, Szeretet, Metal.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr156545905

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum