RockStation

A NOFX énekes fejberúgott egy színpadmászó rajongót

2014. november 06. - dzsi.

fat_mike.jpg

Időről-időre történik egy ilyen sajnálatos eset, amikor vagy a rajongó vagy a zenész félreért egy koncert közbeni szituációt és az események a tettlegességig fajulnak. A legutóbbi ilyen, nagyobb port kavart eset a Crowbar főnök Kirk Windsteinnel történt, ezúttal pedig "Fat" Mike Burkett, a punk veterán NOFX énekes/basszere reagált le kissé hevesen egy színpadmászást.

Tegnap került fel egy, a zenekar sidney-i buliján készült videó a netre, amin egy fan felmászik a színpadra, a nyakánál fogva átöleli Mike-ot, aki kapásból nyakon bassza alkarral a srácot, a rajongó az ütéstől elterülve pedig még kap egy jó masszív fejrúgást is az énekestől. Aucs. Ez ránézésre is biztosan fájt. Arról viszont sosem szabad elfeledkezni, hogy a színpadmászás/stagediving egy veszélyes játszma, amit mindenki a saját felelősségére lép vagy nem lép meg, hiszen a múltban történt több olyan eset is, amelyek folytán teljesen érthető, hogy a zenészek egy jelentős része már sokkal kevésbé szívesen enged fel bárkit is a színpadra, mint régebben. Két nevet mondok: Dimebag Darrell, Randy Blythe. Ez a két eset sajnos roppant hatásosan példázza, hogy milyen szarul lehet kijönni az ilyen sztorikból - mindkét fél részéről. Vannak persze olyan bandák, akik ezt kimondottan élvezik, és buzdítják is mászásra a népet, de a különbség az, hogy ők emiatt pontosan tudják, hogy valaki meg fog jelenni mellettük és ölelgetni, rángatni fogja őket, vállalják az esetleges következményeket is. Amikor viszont hirtelen, "meghívás" nélkül kerül elő valaki a látószögeden kívülről, már sokkal kiszámíthatatlanabbul reagálhat mindkét fél. Talán Burkettnek sem kellett volna már lendületből fejbe rúgni a földön fekvő srácot, de tény, hogy ilyenkor nem gondolkodik az ember: reflexszerűen védekezik. Az énekes amúgy eleve erős nyakfájdalomra panaszkodott koncert közben, szóval jó eséllyel ennek tudható be a heves reakció. Jól gondoljátok meg tehát, hogy melyik banda színpadára másztok fel és milyen körülmények között, hiszen az ott alapvetően a zenekar territóriuma és nem a közönségé - nem biztos, hogy minden esetben szívesen látnak. Ésszel gyerekek, ésszel!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr626869421

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum