RockStation

5 Trivium dal, amit érdemes lepörgetni a budapesti koncert előtt

2016. június 09. - theshattered

2016.jpgPontosan három hét és végre hazánkba látogat a metalcore vonalon felfutott, de azóta már inkább a modern heavy/thrash vizein evező Trivium. A június 30-án a Barba Negra Trackben játszó Matt Heafyéknek a bő két hete Budapesten járt ukrán Jinjer és a második albumán dolgozó Ørdøg fognak bemelegíteni. A fennállása óta először (de reméljük, hogy nem utoljára) hozzánk látogató Trivium életművéből bemelegítésként kiválasztottunk nektek öt dalt, melyet mindenképp érdemes memorizálni a várhatóan odab*szós buli előtt.

Ki kell emelnünk, hogy hét nagylemezből öt dalt kiválasztani egyáltalán nem volt egyszerű feladat, pláne nem egy olyan slágerekben telített életműből, mint a floridaiaké. Az összeállításnál a szubjektív elemek és az időbeli egyenletesség mellett persze próbáltunk törekedni arra is, hogy a jó eséllyel élőben is elhangzó dalok kerüljenek be a lenti válogatásba, ami csak tovább nehezítette a dolgot.

Mint már jól tudjuk: minden lista egyéni látásmódot tükröz, igazi, megdönthetetlen, egységes álláspont nem létezik. Jó szórakozást a dalcsokorhoz, aztán 30-án irány a Track, a kommentekben pedig várjuk az általatok leginkább várt Trivium örökzöldek címeit!

1. Silence in the snow

A tavalyi Silence in the snow meglátásunk szerint nem lett a Trivium életmű legveretesebb darabja, de mivel ezt a korongot turnéztatják éppen, nem tehetjük meg, hogy nem rakunk be legalább egy szerzeményt sem ebbe az összeállításba. Jöjjön az elismerten a Shogun érából megmaradt címadó dal, amely 100%, hogy fel fog csendülni az éjszaka folyamán.

2. Strife

A David Drainman felügyelete alatt készült Vengeance Falls sok helyen megkapta, hogy nagyon Disturbedös lett, de ez nem jelenti azt, hogy ne lenne tele a korong méregerős dalokkal. Ilyen klasszikussá érett téma lett például a Strife is, mely egyértelműen bizonyítja, hogy a srácoknak nem kell egy fogós refrénért a szomszédba menni.

3. In waves

Újkori klasszikus, az album, amitől a Trivium megpróbált valami saját hangzásképet kialakítani, kilépni a korábbi hasonlítgatások árnyékából. Az eredmény egy kissé szokatlan, de némi törődéssel az erős arcát kidomborító lemez lett, amiről a címadó azóta is elkerülhetetlen eleme lett a floridaiak koncertjeinek. Az epikus, mozis kliptől most eltekintenénk, így legalább megízlelhetitek a dal élő erejét is.

4. Down from the sky

A Shogun az Ascendancy mellett a banda életművének másik legkomolyabb eleme, ezen a lemezen forrott ki minden, amivel addig próbálkoztak. Az eredmény? Egy modern heavy/thrash/metalcore lemez epikus dalokkal, pincébe hangolt gitárokkal és hihetetlenül izmos melódiákkal, riffekkel. Sajnos nagyon kicsi az esély arra, hogy a 10 perc feletti címadó tétel előkerüljön, de a héthúrosokra íródott Down from the skyt is jó eséllyel szívesen fogja fogadni a nagyérdemű.

5. Like light to the flies

Nehéz egy dallal letudni az Ascendancyt, mivel arról az albumról alsó hangon is legalább hat dal ide kerülhetett volna. Az első nagykiadós lemez a metalcore, mint stílus egyik csúcsalkotása lett, az akkor még mindig pofátlanul fiatal, 19 éves Matt Heafy a nagyokat is megszégyenítő témákkal alázta körbe a lassacskán már laposodni kezdő hullám még csúcson lévő zenekarait. A legyes dal pedig a CD egyik, ha nem "a" legjobb refrénjét és szólóját rakta le az asztalra. Mivel a hivatalos klip még egy kezdetlegesebb verzióra készült, itt is egy élő verzióval szolgálunk Nektek.

koncert.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr628793594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum