RockStation

Óriási bulira készülnek a punkok!

Nemzetközi mini punk fesztivál a Barba Negra-ban!

2018. január 24. - csigaur

ploited2018.jpg

Február másodikán -pénteken- talán minden idők egyik legfontosabb magyarországi punk eseménye kerül megrendezésre British Punk Invasion néven, a budapesti Barba Negra Music Club-ban.

Az estén 4 legendás brit formáció lép fel. A különösebb magyarázatra nem szoruló The Exploited, élén a ma már élő legendának számító, 60 éves Wattieval. Főhősünk az elmúlt években jó néhány szívinfarktust túlélt, és nem adja fel. Sőt! Nagyon sokat fogyott, leállt a káros szenvedélyekről, és a hatodik X-re nagyon csak összeszedte magát. A másik legenda, a UK Subs. Ők már több mint 40 éve nyomják, és Charlie Harper énekes idén lesz 74 éves! Egészen elképesztő, hogy sörrel a kézben, még mindig turné - turné hátán, és folyamatosan adnak ki új albumokat is, az utolsó nagylemez 2016-ban készült el.Hosszú idő után adnak ismét klub bulit nálunk.

 Érkezik az idén 40 éve alakult Peter and the Test Tube Babies, őrájuk nem lehet mondani, hogy szét koncertezték volna hazánkat, most is hosszú-hosszú idő után térnek vissza, hogy elnyomjanak pár klasszikust. A negyedik brit legenda pedig szám szerint másodszor lép magyar földre, ők a Cockney Rejects, az oi / street punk stílus egyik alapbandája. Ők jövőre ünneplik a 40-dik születésnapjukat. Az estét a magyar Lopunk nyitja, egy full Sex Pistols műsorral.

Horváth László, Punk-Rock-Maraton szervező válaszolt pár kérdésünkre:

Honnan jött az ötlet ehhez a rendezvényhez? Vagy ez egy turné, vagy itt találkoznak össze a turnék?Hosszú évek óta rágtuk Gábor András barátommal, hogyan kellene csinálni egy jelentősebb klub fesztivált idehaza punk bandákkal. Osztottunk, szoroztunk, rengeteg műsorterv volt, stb. És most érett meg rá a helyzet, hogy tető alá hozzuk. Kikristályosodott a koncepció, illetve úgy éreztünk, már elég “erősek” vagyunk hozzá, hogy megcsináljuk. Beugrott a név ötlet is, kialakultak a kapcsolatrendszerek az évek folyamán, mint Punk-Rock-Maraton szervezés. És sok sikeres rendezvény vagy éppen nehéz helyzet illetve pillanat után belevágtunk. Ráadásul sikerült több aktualitást is találni.

 Miért pont ezek a bandák? A The Exploited Wattie sokadik szívrohama után nagy meglepetés volt, illetve ők tavaly tavasszal Wattie nélkül meg is fordultak nálunk. Illetve eredetileg volt szó Anti Nowhere League-ről is.
Nem titok hogy a tavaly áprilisi The Exploited / The Casualties buli is lökést adott. Először is nagyon berobbant az a buli. Mindegyik bandát többször elhoztuk már, de az a közös turné, valahogyan jókor, jó helyen született meg. Gondoltuk először, hiszen hihetetlen érdeklődés támadt rá. A Dürer nagytermét nagyon gyorsan kinőttük vele, akkor találtuk ki, hogy április második felében talán már beleférhet egy szabadtéri buli a Dürer udvarán, a helyszínnel egyeztetve ezt meg is valósítottuk, így másfélszeresére nőtt a befogadóképességünk. Persze így meg végig izgulhattuk az időjárás alakulását, egy héttel előtte én a Mecsekben még hótoló mögött csorogtam az autómmal. De aznapra minden oké lett, semmi csapadék, és hideg se nagyon lett, pláne ilyen tömegben. Mondjuk a hideg zuhany inkább akkor ért minket amikor kiderült, hogy a turné elején Wattie már megint szívrohamot kapott. Én pl. koncerthétvégén voltam amikor jött a hír, először azt hittem szívat az Andro. Aztán sokáig, hosszú napokig azt sem tudtuk mi van, mert hogy ők se, eléggé akadozott a kommunikáció, a tájékoztatás. Persze itthon megindult a szokásos szarkeverés a megfelelő arcok részéről, de a turné végül nem maradt el. Sőt! Wattie nélkül ment tovább a banda, amit egyébként maga Wattie kért a zenekarától. És egy hihetetlen hangulatú, és nagyszerű buli kerekedett belőle. Mondanom se kell, hogy megismételhetetlen az a hangulat ami aznap volt. Nem is fértünk be a történtek ellenére, teltházas, összetartás ünnepe lett, amit azóta is rendszeresen emleget a közönség és mi is, fenomenális este volt. Azért persze az utolsó egy hónapban kicsit gyorsabban öregedtünk. A végén viszont a turné legjobb állomása lett a budapesti, és még plusz pénzzel is tudtuk őket támogatni. A kérdésedre visszatérve, azért ezek a bandák, mert brit (nem angol) legendákat kerestünk és találtunk. Sokakkal tárgyaltunk, velük sikerült megállapodni. Az Exploited sokáig képben se volt, mi már elkönyveltük, hogy az a banda ennyi volt. Viszont szervezőtársam jó kapcsolatot ápol velük, és amikor hallottuk, hogy javul az öreg állapota, megkértem kérdezzen már rá az esélytelenek nyugalmával, ők meg nagy meglepetésünkre igent mondtak. Volt valami angliai fellépésük talán az év végén, de azt mondták ez az igazi visszatérése Wattienak. Eredetileg megállapodtunk az Anti Nowhere League-el is, de ők végül lemondták, mert valami elhalasztott bulijukat pont aznap pótolják otthon, kicsit káoszba fulladt a manager és a főhős szervezése, de megígérték, hogy pótolják a dolgot, mi nyitottak vagyunk rá. Sajnos véletlenül ki is törölték az eredeti facebook eseményt, nem őrültünk. És ekkor jött a képbe a Cockney, nekik pár éve mi csináltuk az első magyarországi fellépésüket, és mivel jól sikerült, gondoltuk visszahívjuk őket egy jobb időpontban, egy nagyobb bulira. A UK Subs pedig lényegében az időpont meghatározója, hiszen az ő turnédátumukra épül a rendezvény. Elképesztő az öreg Charlie Harper elnyűhetetlensége....

És miért a helyszínváltás? Már mint a tavaszi koncert a Dürerben volt mint te is mondtad, ezúttal a Barba Negrában lesz.
A kérdésre egyszerű a válasz. Megkérdeztem a helyszíneket a szervezés elején, amikor még csak a UK Subs szabad napját tudtuk, és a Barba volt nyitott rá, és ők a nagyobb helyszín is. A választás be is jött, mert óriási bulira készülünk, amúgy se szerettünk volna február elején szabadtéri bulit. Hehe!

Ezek szerint nagy az érdeklődés?
Nagyon! Volt bennünk félelem. Mert ugye nem mainstream a stílus. Az Exploited (ráadásul Wattie nélkül) el volt már lőve 10 hónappal előtte. És egy ilyen rendezvényt nem lehet olcsó jegyekkel megcsinálni. De azt már most kijelenthetjük, hogy óriási bulira készülünk. Ami nagyon meglepett bennünket, hogy rengeteg külföldi jegyvásárló van. Rengeteg ország képviseltetni fogja magát, hogy csak párat mondjak Kanada, Svédország, Anglia, Olaszország, Németország, az összes szomszéd és majdnem szomszéd, stb. Érzik az emberek, hogy itt tényleg legendák találkoznak. Sokaknak a fiatalsága lesz itt egy estébe foglalva. És azért mindenki látni, hallani akarja őket még legalább egyszer.

A bandák hogy állnak a bulihoz?
Nagyon jól. Ők is érzik, hogy ez egy komolyabb összeröffenés. Van aki egy nappal előbb jön, vannak akik maradnak tovább. De pl. a UK Subs, akiknek ez “csak” egy turnéállomás, is tudja, hogy itt egy kiemelt fellépésről van szó. Nagy klub, sok ember, komoly színpad és technika.

british.jpg

A legfontosabb információk a rendezvénnyel kapcsolatban, röviden, tömören:

➽ 2018.02.02.péntek // 02.02.2018.friday
➽ British Punk Invasion
➽ HELYSZÍN // VENUE
Barba Negra Music Club
Budapest - Prielle Kornélia utca 4.
www.facebook.com/BARBA.NEGRA.HUNGARY

➽ MENETREND // RUNNING ORDER
17.30 kapunyitás // doors

18:00 Lopunk (Sex Pistols cover)

19:00 Peter and the Test Tube Babies - "40"
www.facebook.com/PeterAndTheTestTubeBabies

20:30 UK Subs - "40"
www.facebook.com/UKSubs

22:00 The Exploited – “Wattie 60”
www.facebook.com/TheExploited

23:30 Cockney Rejects
www.facebook.com/TheCockneyRejects

➽ JEGYEK // TICKETS
7.999 Ft 50 db online jegy Tixa SOLD OUT! – 50 db papírjegy Barba Negra SOLD OUT!
7.999 Ft 50 pcs online tickets Tixa SOLD OUT! – 50 pcs papertickets Barba Negra SOLD OUT!

8.999 Ft 50 db online jegy Tixa SOLD OUT! – 50 db papírjegy Barba Negra SOLD OUT!
8.999 Ft 50 pcs online tickets Tixa SOLD OUT! – 50 pcs papertickets Barba Negra SOLD OUT!

9.999 Ft online jegy Tixa – papírjegy Barba Negra, CD Pince
9.999 Ft online tickets Tixa – papertickets Barba Negra, CD Pince

Helyszínen: 11.999 Ft
At the door: 11.999 Ft

➽ ONLINE
https://tixa.hu/british_punk_invasion_barbanegramusicclub

➽ JEGYINFORMÁCIÓ // TICKET INFORMATIONS
A belépő egyszeri belépésre jogosít fel!
Your ticket entitles you to a one time entry!

➽ KORHATÁR A PROGRAMOKRA // AGE LIMIT
16 éven aluliak csak szülői kísérettel vehetnek részt a koncerten!
Under age 16 the shows can be attended only with parental attendance!

➽ FACEBOOK EVENT
www.facebook.com/events/1975221379384195

➽ INFO
www.facebook.com/PunkRockMaraton

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr113597765

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum