RockStation

Zala - Bemutatta az első új dalát a RÉM

2020. november 13. - theshattered

rem.jpgItt az egyszemélyes black metal formáció, a RÉM első új dala. A Zala című szám a várhatóan decemberben megjelenő Berek című korongon lesz rajta. A dal maga és minden szükséges tudnivaló az alábbiakban található meg.

A Zala című nóta, amely az első, Berek című RÉM lemez záró tétele lett, ha zeneileg nem is, de szövegileg a talán a leginkább hivatott arra, hogy átadja azt az atmoszférát, melyet az anyag képviselni fog. A lemez egészét tekintve megmaradt a korábbi középtempós gyalulás, amelybe 1-2 gyorsabb nóta is beékelődik majd, amelyek közül az alábbi Zala című tétel az egyik. Ahogy az első, Poklade című EP esetében, úgy itt is igyekeztem a zenei és a szövegvilággal egy olyan hely szépségét megfogni és átadni, amely rendkívül nagy hatással volt rám. Ez pedig a Berek esetében Zala megye és a téli Kis-Balaton környéke. Megannyi csodálatos hely, szokás és kulturális érték vesz körbe minket, melyekre méltán lehetünk büszkék. Bátran merem állítani, hogy a Kis-Balaton és környéke hazánk egyik legcsodálatosabb tájegysége és Fekete István Téli Berek című regénye pedig 20. század egyik legfontosabb ifjúsági irodalmi mérföldköve.
A fenti dalban hallható Szép Zalában születtem című népdalbetét feléneklésére Leirut kértem fel, mert úgy éreztem, hogy ezek a sorok csak egy zalai származású ember szájából lehetnek igazán hitelesek. A végeredmény úgy gondolom, hogy őszinte kinyilatkoztatása lett mindannak, amit a lemez és a Kis-Balaton kapcsán érzek.
A lemez megjelenése várhatóan a tél folyamán várható, amelyen Leirun kívül mások is szerepelnek majd, de személyük egyelőre még maradjon titok. Tervek szerint a digitális megjelenést követően a Noctis Sonos Records gondozásában a jövő év elején CD-n is napvilágot láthat majd a lemez.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr5416283742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum