RockStation

Bluesos szólóanyag megjelentetésére készül Rob Halford

2024. március 26. - magnetic star

 

_kw_9203.jpg

Noha a Judas Priest éppen az Invincible Shield albummal rója az újabb és újabb (teljességgel megérdemelt) diadalköröket, Rob Halford énekes a minap egyéb zenei tárgykörben is szolgáltatott témát, amikor egy immár évek óta készülő blues szólóalbumáról nyilatkozott.

Ezeket mondta a Metal God a német Rock Antenne-nek: “Itt-ott talán már hallottatok arról, hogy blues albumot akarok készíteni. A metal és egészében véve a rock and roll is a bluesból ered; a zenében rengeteg minden származik a bluesból, és mivel rajongója vagyok a bluesnak, mindig is szerettem volna feltérképezni ezt a terepet. Néhány éve megcsináltuk a karácsonyi Celestial lemezt a testvéremmel, az unokaöcsémmel – Ian Hill fia, Alex (aki a Priest bőgős édesapához hasonlóan basszusgitáros – a szerk.) – és egy barátunkkal. A felvételek vége felé azt mondtam a srácoknak: 'Nem hozunk össze egy blues albumot?' Ilyen egyszerűen jött az ötlet. A zene elkészült, az összes szám kiadható, egyedül az időzítésen múlik minden. A mi világunkban, a zenei szakmában roppant fontos az időzítés és a tervezés. Szóval ezt nagyon szeretném megvalósítani, és amint az időm engedi, meg is fogom valósítani.”

2000-es évjáratú Made in Hell dalában Rob ezt énekelte: “I drove around in search of what would make this all come true / From jazz and electricity and good old southern blues.” Egy New Yorki rádiónak két esztendeje adott interjúja alapján valóban nem éppen új keletű nála ez az őrület: "Szeretem a bluest. A blues nélkül nem létezne a rock and roll. A blues itt, az Egyesült Államokban született meg, aztán szép lassan kialakult belőle ez a sok nagyszerű stílus, az összes dinamika és variáció. Gondolok itt a szülőatyákra, Little Richardra és Bill Haley-re, meg az olyan alap blues előadókra, mint Howlin' Wolf, Muddy Waters és Bessie Smith, ezekre a kiválóságkra. Felcseperedő kissrácként is hallgattam már ezeket a csodálatos művészeket. Egyszerűen imádom a bluest. Szerintem a legtöbb metal zenész elismerné, milyen fontos a blues szerepe."

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr5018362563

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum