RockStation

Hungarica - Nincs Más Föld, Nincs Más Ég

2009. október 20. - sunthatneversets

A Moby Dick zenekarból ismert Mentes Norbert gitáros és Hoffer Péter dobos, valamint Sziva Balázs, a Romatikus Erőszakból ismert énekes zenekara a Hungarica. A kezdetben M.A.D. (Magyar A Dal) elnevezésű csapat 2006. augusztusában készített egy felvételt (Átverés) a kaliforniai Ignite magyar származású frontemberével Téglás Zolival, majd rögzítettek egy, az 1956-os szabadságharc ötvenedik évfordulójára írt dalt Nagy Feró énekével (Emlékezz!). Mindkét felvétel szerepelt a Hammerworld magazin CD mellékletein, az Emlékezz! pedig a Szabadság, szerelem mozifilmhez kapcsolódó zenei válogatásalbumra is felkerült.
2006. végén vált stabillá  a zenekar, amikor megtalálták a megfelelő énekest Sziva Balázs (Romantikus Erőszak) személyében, így 2007-ben megjelenhetett a Hungarica bemutatkozó albuma, a Nem keresek új hazát. A nyár folyamán több sikeres koncertet adtak különböző fesztiválokon (többek közt a Székelyföldi Rockmaratonra is meghívást kaptak). A Nem keresek új hazát lemezanyag bemutatóját a Wigwamban tartotta a csapat 2007. októberében, ahol Nagy Feró is fellépett. 2007. végén pedig elkezdődtek a második album, a Demokratúra felvételei.

Az idei, Nincs más föld, nincs más ég című lemez esetében is számos közreműködő  vendégzenésszel dolgozott a zenekar azon a 12 dalon, amely végül a korongra került. A CD-n új dalok mellett hallható lesz Petőfi Sándor Nemzeti dala, amelyben vendégszerepel Varga Miklós és Kalapács József. Az eredetileg Tolcsvay László által megzenésített nóta korábban hosszú évekig lemezgyári és rádiós tiltólistán volt. A kiadvány DVD-korongján egy 2009-es koncert felvétele szerepel, teljes hosszában, valamint extra tartalomként felkerült rá a zenekar két nagysikerű videoklipje is. A csapat lemezeinek ars poetica-ja már a címekben is megfogalmazódik, a borító mindig önmagáért beszél és egyben továbbgondolásra késztet, az egész koncepció elgondolkodtató, a kezdeményezés valamint a megvalósítás pedig a zenekar jövőjének kedvező képét vetíti előre.

Track lista:

CD:
1. VIHAROS SZÁZADOK (03:16)
2. IGAZI HŐS (02:47)
3. MEDDIG VÁRJUNK (03:18)
4. NEMZETI DAL (03:47)
5. A SZABADSÁG BETŰI (03:57)
6. NINCS MÁS FÖLD NINCS MÁS ÉG (03:10)
7. MÁSFÉLE DON-KANYAR (04:13)
8 EURÓPA BŰNE (03:39)
9. BÜSZKÉN ÉS SZABADON (04:55)
10. ADJON AZ ISTEN (03:45)
 



DVD:
A 2009. februári WigWam Rock Clubban tartott koncert teljes felvétele
Az Ide születtem és az A SZABADSÁG betűi dalok klipjei
 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr731462563

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SAABI · http://rockstation.blog.hu 2009.10.20. 15:24:25

Igazán csak szőrszálhasogatás, de: ha már ennyire nagyon magyarok vagyunk, nem kellett volna mégis inkább megtartani azt a M.A.D. nevet az "ica" vegű helyett?
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum