RockStation

Keresztény metál : Demon Hunter – The World Is A Thorn

2010. március 08. - sunthatneversets

Demon Hunter - The World Is A Thorn coverA 2000-ben Seattle-ben alakult Demon Hunter zenéjének stílusbeli megjelölésekor szinte minden helyen megjelenik a keresztény metál kifejezés. Szerintem ilyen zene nincs, keresztény értékeket képviselő szövegvilág az van, sőt a tagok nyíltan vállalják is a keresztény-demokrata értékrend szerinti gondolkodást. A Don és Ryan Clark által alapított bandában már csak az énekes Ryan képviselteti magát, lévén hogy Don inkább a családot választotta.


A Demon Hunter elég széles zenei skálán mozog, mégis ha egyetlen stílust kellene megneveznem a mindenhol alkalmazott christian metál helyett, akkor az mindenképpen a modern metál lenne még akkor is, ha zeneéjükben keveredik a metál- és hardcore, néhol a thrash és a tribal, de még a doomos és dark zenéket kedvelők is megtalálhatják itt a számításukat, sőt az elektronikát sem mellőzik teljesen a srácok.


A Demon Hunter igazából le sem tagadhatná, hogy amerikai, annyira átjön a hangzáson az egész. Ryan Clark ugyan sokszor alkalmazza az üvöltős verze dallamos ének receptjét, mégsem ennyire szimpla az egész. Persze az igaz, hogy a fogós énektémák ülnek bele a fejbe, de a lemez legjobb dala akkor is a mindent legyaluló címadó. Ezen túlmenően a Patrick Judge - Ryan Helm bárdista páros teljesítménye lehengerlő, Timothy Watts dobos pedig frankón pakolja alájuk a kétlábgépet. Természetesen, vagy nem természetesen két balladaszerű darab – Driving Nails és Blood In The Tears - sem maradhatott le az albumról. 

Demon Hunter band photo


Bár az album nem nélkülözi a keménységet, mégis még az olyan dalok, mint a masszív kétlábgépre épülő, betonozó Just Breathe is tud jó értelemben véve slágeres lenni. A lemezen vendégek is felbukkannak. A Collapsing című abszolút slágergyanús darabban a Soilwork soraiból ismert Björn „Speed” Strid bukkan fel, az imént említett Just Breathe-ben a Scar Symmetry-s Christian Älvestam, míg a Feel As Though You Could-ban Dave Peters a Throwdown gitárosa vendégeskedik egy kicsit.


 


A seattle-i ötös nagyon erős termést vonultat fel ezen az új lemezen, melybe belefér a tökös thrash (Descending Upon Us)vagy a modern metál (Collapsing, Tie This Around Your Neck, Shallow Water). A lényeg, hogy a The World Is A Thorn egy nagyon bivaly lemez és hogy erről mindenki meggyőződhessen, most a március 9-én megjelenő album teljes egészében meghallgatható a csapat Demon Hunter MySpace oldalán. Az idei év első igazán kellemes meglepetése.
 


 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr111818854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum