RockStation

And So I Watch You From Afar: ismét Budapesten!

2011. szeptember 26. - sunthatneversets

Ugyan az idei év is bővelkedett kiemelkedő post-rock koncertekben és eseményekben, mégsem lenne az igazi a 2011-es koncertszezon, ha annak lezárásaként nem tartaná meg az utóbbi két évben kezdeményezett jó szokását az észak-írországi And So I Watch You From Afar (a továbbiakban: ASIWYFA), hiszen a banda novemberben harmadik alkalommal tér vissza fővárosunkba.

 

A mostani koncertnek azonban különleges apropót biztosít a zenekar áprilisban megjelent második nagylemeze, a Gangs, amely nem csupán azt bizonyította, hogy a formáció iránt mutatott kiemelkedő nemzetközi sajtó- és közönségfigyelem nem volt alaptalan, hanem – megérdemelt módon – jóval több helyre vitte el a zenekar nevét. Ugyanis a lemez ismét bizonyította, hogy a műfajban mára közhelyessé vált érzelem- és katarziskergetés megvalósítható, sőt, új tartalommal tölthető fel kellő matekozás és határfeszegetés mellett, márpedig a Gangs dalai mindkettőből épp eleget biztosítanak a már meggyőzött rajongók, valamint a lenyűgözésre váró laikusok számára. És épp ez a srácok legnagyobb fegyverténye is, hiszen az ASIWYFA egyike volt azon zenekaroknak, akik a math rock és az indie elemeinek bevonásával frissítették arculatukat, és magát a színteret is, továbbá a kvartett híres dinamikus és szenvedélyes előadásmódjáról is, amivel tényleg egyedülálló élményt biztosítanak a zenekar szerelmeseinek. Így pedig biztosan állíthatjuk, hogy a Godspeed Showsszal közösen szervezendő koncert az év legpatinásabb post-rock lezárásának ígérkezik.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr773256853

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum