RockStation

Persistence Tour: Bécsig is eljut a Suicidal Tendencies fesztiválturnéja

2011. november 06. - sunthatneversets

Ugyan 2011-ben a hardcore szerelmeseinek nélkülözniük kellett a kontinens valaha volt legnagyobb hardcore-turnéját, a Persistence Tourt, ezért cserében 2012 elején az utóbbi évek legerősebb összeállítását tekinthetik meg az ínyencek, hiszen a szervezők módszeresen kitettek magunkért. Ennek szellemében pedig a régi motorosok épp annyira lesznek kaphatók a minőségi nosztalgiázásra, mint az újsulisok arra, hogy kedvenc bandáik koncertjén mosholjanak, és ezért nem is kell annyira messze menni.

És lássuk be: nincs is olyan távolság, ami elég nagy lehetne ahhoz, hogy legyen indokunk kihagyni egy Suicidal Tendencies-koncertet, elvégre ahogy Mike Muir zenekara 2010-ben teltházas koncertet adott több mint kétezer embernek Budapesten, úgy biztosak lehetünk abban, hogy a színtér egyik legnagyobb túlélője még most is kellőképp ereje teljében lesz. Főleg annak tükrében, hogy 2012-ben már tényleg megjelenik a méltán elismert alapbanda visszatérő nagylemeze, ami új lapjárást biztosíthat majd a hardcore színterén kívül és belül egyaránt. Ugyanez igaz a megújulás alatt álló Biohazardra is, akik januárban, öt nappal a bécsi koncert előtt adják ki új nagylemezüket, a Reborn In Defiance címre keresztelt dalcsokrot, ami még Evan Seinfelddel készült el, ám az azóta az Attika7 soraiba került énekes helyén a korábbi gitáros, Scott Roberts bizonyít estéről estére.

A két óriást napjaink színterének egyik legnagyobb ígérete, a színtérszervező feladatkört belátó Terror kíséri, akik a Keepers Of The Faith dalcsokrával nem csupán az újsulis színtér ars poeticáját fogalmazták meg, hanem saját működésük terén is új vérkeringést tudtak biztosítani. További kiemelést érdemel a Walls Of Jericho csatlakozása a körúthoz, hiszen Candace zenekara egy kisebb szünetet követően tér vissza a színpadra, így biztosak lehetünk abban, hogy a megújult erővel kimozduló banda ismét ereje teljében bizonyít majd a rajongóknak. És ha ez sem lenne elég, a Mediaskare metalos hardcore-üdvöskéje, a Lionheart is az amerikai bandák sorát fogja erősíteni, míg a mi kontinensünkről az Agnostic Front iskolájának legpedánsabb német diákja, a Crushing Caspars fog estéről estére bizonyítani, és ezen felül még egy zenekar fog csatlakozni ehhez a már eleve brutális felálláshoz. Így ha még mindig kérdéseid lennének, újfent biztosítunk: ilyen hardcore-koncerten nagyon rég vehettél részt, és nem is tudhatjuk biztosan, mikor lesz lehetőség ismét egy ekkora volumenű csomag köszöntéséhez Európában, így mindenképp Bécsben lesz a helyed, hogy a lehető legtapasztaltabb és leghitelesebb forrásokból értesülhess arról, hogy a metalos hardcore él és virul, generációtól és korszellemtől függetlenül.

2012. január 25., Bécs @ Bank Austria Halle, Gasometer, 19:00
PERSISTENCE TOUR 2012: SUICIDAL TENDENCIES (USA), BIOHAZARD (USA), TERROR (USA), WALLS OF JERICHO (USA), LIONHEART (USA), CRUSHING CASPARS (GER) + VENDÉG
Jegyárak: 35.9 EUR (elővételben) Jegyelővétel: Ticket Express
JEGYLINK

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr793355089

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum