RockStation

Emilie Autumn: Alulöltözött hegedűművész rockkoncertje Budapesten

2012. március 04. - sunthatneversets

Március 18-án egy igazán extravagáns amerikai előadónőt köszönthetünk hazánkban: a budapesti Club 202 színpadán a világklasszis hegedűművész, Emilie Autumn fog nem mindennapi élménnyel csábító koncertet adni.

Akár azok is ismerhetik Emilie Autumn hegedűjátékát, akik még nem találkoztak ezzel a névvel a külföldi magazinok címlapján, vagy a művésznő világ körüli turnéi kapcsán. Emilie-t ugyanis többek között Courtney Love, az Otep és Billy Corgen is felkérte közös együttműködésre, hol stúdióban, hol turnén segítve ki az említett zenészeket. Emilie Courtney Love oldalán Jay Leno és David Letterman műsoraiban is bemutatkozhatott az amerikai nagyközönségnek. Zenéje legalább annyira összetett, mint a személyisége; nevének hallatán egyaránt juthat elsőként eszünkbe a rá jellemző ördögien sötét szövegvilág, a metalos hegedűszólók, vagy a nem éppen szemérmes fellépőruhái. Lenyűgözően erős hangja ismételten felvirágoztathatja a gótikus zenéket, és azt is hozzá kell tenni, hogy ez a stílus - Emilie Autumn megjelenése előtt - soha volt ennyire szórakoztató és lüktető.

Évek óta nem tartott pihenőt. A művészet már egészen kiskora óta meghatározó része az életének: mindössze 4 éves volt amikor hegedülni kezdett. Annyira elszánt volt, hogy gyerekként is 9 órát gyakorolt egy nap, tudván, hogy ez az út a sikerhez. A tény, hogy nyíltan beszél és egy regényt is írt bipoláris zavaráról és elmegyógyintézetben töltött éveiről, csak tovább erősítette a nehezen érthető, mindenhonnan kilógó, abszolút különc képét, ami a közvéleményben az évek során kialakult róla.

Koncertjei sem tekinthetők klasszikusan vett rockbuliknak, inkább úgy kell elképzelni, mint egy profin megkomponál Broadway-musicalt. A Los Angelesből származó Emilie teátrális színpadi show-műsorral járja a világot, ahol a Bloody Crumpets néven elhíresült, hiányosan öltözött csajbanda van a segítségére. (Akik hol tüzet nyelnek vagy éppen hullahopp karikával játszanak.) A meglepő hangszerelésnek és a kőkemény ütemeknek hála, sokaknak állt már égnek a haja a fellépéseken.

Emilie Autumn új lemezével (Fight Like a Girl) tehát Európába is elhozza páratlan burleszk cirkuszát. Ahogy ő maga is emlegeti: hamarosan eljön az ideje, hogy feltegyük a vizet főni, hiszen március 18-án hozzánk is „beugrik egy teára”. A belépőjegyeket megvásárolhatjuk a Ticketportal országos bolthálózatában - köztük az ismert rockboltokban - továbbá a www.ticketportal.hu oldalon.

A Concerto Music bemutatja: Fight Like a Girl Tour
2012. március 18., vasárnap 19.00 óra
Budapest, Club 202
Emilie Autumn koncert
Belépő: 3500 Ft. elővételben / 4500 Ft. a koncert napján

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr144285985

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum