RockStation

Öt dalos jubileumi EP-vel jelentkezik a Nadir

2013. november 23. - sunthatneversets

NADIRfront_72dpi_RGB.jpg

Idén ünnepli húszéves fennállását a súlyt és energiát (a doom / death metalt és a hardcore-t) egyesítő és markáns szövegi mondanivalót is hordozó Nadir zenekar, amely a Dark Clouds idők demóitól a kilenc évvel ezelőtti névváltáson át jó pár stúdiófelvétel, valamint turné és koncert után érkezett el ehhez a kerek évfordulóhoz. Ebből az alkalomból új Nadir anyag lát majd napvilágot. Az A Lasting Dose Of Venom című ötszámos EP 2013 decemberében fog megjelenni az évfordulóra, mégpedig limitált számú (ez 150 példányt jelent) 10”-es bakeliten – 3000 forintos áron –, ebben a formátumban az együttes történetében először.

"Zeneileg az eddigi legösszefogottabb, legérettebb kiadványunknak gondoljuk az anyagot mind dalszerzés, mind pedig megszólalás terén. A Nadir zenéjének valamennyi alkotóeleme felfedezhető a dalokban a death metaltól a doomon át a hardcore-ig és külön kiemelendő a sok gitárszóló"

"Ami a dalszövegeket illeti: míg a címadó szám a zenekarnak a húsz év alatt megtett útját – az út során megszerzett tapasztalatainkat – összegzi, addig a Feed On Me és az Adrift pedig a ránk hagyományosan jellemző témák egyikét – a természettől és a természetességtől, illetve az emberi viselkedés-normáktól végzetesen eltávolodott emberre a jelenkorban jellemző kártékony tevékenység – járja körül. A Raza Sacrificada (magyarul: feláldozott faj) szövegötletét olyan személyes ismerőseink adták, akik egy konkrét kutyafaj, a spanyol agár (galgo) mentése mellett kötelezték el magukat. Vannak köztük spanyolok is, mások pedig Spanyolországból fogadnak be mentett kutyákat és keresnek nekik új gazdát. Ezért a néhány spanyol nyelvű kifejezés a szövegben. Az Elégia címét Huszárik Zoltán hasonló c. rövidfilmjének hatására választottuk, a szöveg pedig Nagy László Búcsúzik a lovacska c. versének részleteiből áll össze (a film a költemény ihletésére készült). Ebbe a dalba egészen korai Dark Clouds számrészleteket is beépítettünk, de ezt és az A Lasting Dose... nóta szövegét leszámítva nem alakítottunk ki létösszegző koncepciót az anyaghoz, csak egy rövid visszatekintésről van szó."

A lemezborító annak a Kondor Tamásnak a munkája, aki az idei budapesti Catharsis koncert plakátját is készítette. 2013. december 7-én a Dürer Kert kistermében kerül sor az A Lasting Dose Of Venom EP-t bemutató koncertre, amelyen a Nadir további neves hazai zenekarok társaságában lép fel, ingyenes koncert keretében.

flyer_nadir_20131207.png

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr115650709

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum