RockStation

A szomszédban koncertezett a Napalm Death! Milyen jól tette!

2014. június 12. - csigaur

napalmdeath01.jpg

Van, akinek az idei Pünkösd a pihenést, a Balatont, vagy a Pafe-t jelentette, számunkra a Napalm Death koncert volt a legvonzóbb ajánlat az ezernyi program közül. Februárban már jártak nálunk a grindcore keresztapák, a Hatebreed vendégeként egy brutál halk koncert keretein belül, így több okból kifolyólag is jelen kellett lennünk a pozsonyi koncerten.


Az okok a következőek voltak:

1. aviláglegjobbzenekaraanapalmdeath
2. Az ünnep miatt dolgoznunk nem kellett, Pozsony sincs messze
3. aviláglegjobbzenekaraanapalmdeath

Soha nem voltam még Pozsonyban, így nem csak a város, de a Randal Club is ismeretlen területnek számított. Mondhatni hamar kiértünk, igaz, a tervezettnél egy órával többet utaztunk, az autópályák melletti pihenőhelyek illemhelyiségének vizsgálatai miatt… Kicsit kavarogtunk a szlovák városban, de aztán a GPS-nek köszönhetően gyorsan odataláltunk a helyhez. Már kívülről elnyerte a tetszésemet, a hatalmas terasszal rendelkező klub, de amikor beléptünk akkor már száz százalékig megnyugodtam, hogy bizony pozitív energiákat sugallnak a Randal falai, panaszra nem lesz okunk.

Gyorsan szemügyre vettük magát a koncerthelyszínt is, ami egy kicsi, de annál nagyobb hangerővel (és nem megy a hangzás rovására) rendelkező terem volt. Abból még nyílt egy leülős rész is, tele koncertplakátokkal, vagy a Business által dedikált angol zászlóval… Nagyon jó hely, nagyon tetszett. A kiírás szerint még bőven volt időnk a kezdő Attack Of Rage koncertjéig, így némi itallal és bandázással töltöttük el a hátralévő perceket (órákat ). A hangulat annyira magas szintre lépett, hogy sikeresen lekéstük a fent említett zenekart, de ráadásul a következő bandát a Perfecitizen-t is.

Ilyen a mi szerencsénk, de számunkra úgyis a Napalm Death a lényeg. A hely előnye, hogy nagyon kicsi, így az összes zenész ki-be mászkál, nincsenek elzárkózva a közönség elől. Mondjuk most egyedül Barney-t csíptük el egy fotóra, de a többiektől azért beszereztünk a jegyünkre egy-egy aláírást.

barneypozsony.jpg

Ugye a februári budapesti koncert iszonyat halk volt, ami majdnem a buli rovására ment, sőt kicsit rontott is a hangulaton. De! Most jön a de rész, amikor Mitch Harris beröffentette a gitárt, majdnem összehugyoztuk magunkat a hangerő hallatán! Szép lassan becsekkolt Herrera a dobok mögött, majd felcammogott Shane Embury is. Rövidnek nem mondható beállás után végre megérkezett a magánemberként szolid, de a színpadon egy vadállat Barney és már bele is csaptak a Multinational Corporations/Silence Is Deafening kettősbe.

Az első hangoktól őrületes pogó és zúzda vette kezdetét az első sorokban, öröm volt nézni a társaságot. A legutóbb Utilitarian lemezről jöttek a következő dalok, az Everyday Pox és a The Wolf I Feed. A zenekaron bár látszott a fáradtság, de mégis jó kedvel tolták a szebbnél-szebb dalokat. Mindaddig, míg egy arc fel nem mászott a színpadra az egyik dal közben és egy szelfit próbált készíteni Shane-nel. Nos, a zenésznek ez annyira nem tetszett, ráadásul a gyerek a telefonját is elejtette és ott balfaszkodott a színpadon. Másodjára már arrébb lökte szerencsétlen majmot főhősünk és pár szót is hozzászegezett ( a burkolt kurva anyázás… ).

A buli természetesen nem állt le, sőt sokkal erősebben folytatódott. Gondolok itt a régi dalokra például. A koncertnek elvileg a You Sufferrel lett vége, de szerencsére tudtuk, hogy visszajönnek. Mindig visszatérnek, de itt még az is megerősítette, hogy a közönség elég sokáig követelte a Dead Kennedys Nazi Punks Fuck Off-ját, amit a rendes műsor alatt nem játszottak. De a folyamatos fütty koncert és a Napalm Death! Napalm Death! kórust követően, jött a ráadás. A fent említett feldolgozás, a Greed Killing és a Siege of Power hármassal. Utóbbira akkora zúzda ment, hogy azt hittem mindenki meghal :D

Nem csalódtam a bandában, végig tomboltuk mi is a koncertet és sokkal, de sokkal, jobb kedvvel távoztam, mint a budapesti koncertjükről.Természetesen remek csapattal mentem (köszi a vezetést Rita!) és öröm volt látni Keckáékat is Dunaszerdahelyről.Augusztus elsején pedig irány München, ahol ismét a világlegjobbzenekaraanapalmdeath koncertje lesz, ráadásul a születésnapom előtt kettő nappal….

További videókat itt és a RockStation csatornáján találhattok!

napalmpozsony.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr596296237

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum