RockStation

Ecetes gyöngyhagyma, lemezajánló, disznótoros Vol.2

2015. február 10. - Ernő Hellacopter

150603_thurstonmoore01.jpg

Folytassuk a méltatlanul mellőzött, érthetetlen módon kimaradt lemezek lajstromba vételét, arcunkat fordítsuk a nap felé, élvezzük a jobbnál jobb lemezeket!

AUXES - Boys In My Head (2014)

auxes_boys.jpg
Az év végi tízes listánál még nem voltam birtokában az új Auxes lemeznek, de amint először bekerült a lejátszóba, a napnál is világosabb volt, hogy ez bizony hosszútávon bent ragad, és nagy kedvenc lesz. A Boys In My Head egy nagyon érett, de nyers és zajos punk lemez lett, tele energiával és frusztráltsággal. A hamburgi trió remélhetőleg mihamarabb felbukkan nálunk is egy fasza klubkoncert erejéig, én már epekedve várom. Hallga csak!

 

THURSTON MOORE - The Best Day (2014)

thurston-moore-the-best-day.jpg

Vérlázító, hogy Thurston Moore lemezéről nem jött le nálunk semmi! Mégis,kik irányítják ezt a magazint? Páviánok? Na jó, csak kamuzok itt, mert a Sonic Youth nekem sosem jött be, ezért Thurston munkásságát sem követtem figyelemmel. De egyszer csak rábukkantam a Speak To The Wild-ra, ami csak nyomokban tartalmazza azt az esszenciát, ami a kakofóniás Sonic Youthot jellemezte. Letisztult, intelligens, nagyon szállós dalocska, kellően monoton, és magával ragadó. Szóval beleszerettem, rámentem a The Best Day nagylemezre, és itt-ott ugyan felüti a fejét az unalom, alapvetően egy remek grunge-poszt-noise-garagerock lemez, a budapesti buli pedig pont kapóra jön, hogy lecsekkoljam, vajon élőben hogyan képes megdörrenni ez a remek muzsika. Thurston kollaborációi véget nem érő masszát alkotnak, még Pándi Balázzsal is vettek fel közösen anyagot. Szóval a deszkás srác bőven beérett, kiváló muzsikus, dalszerző és előadó, kimeríthetetlen kreativitással megáldva. Ha kimaradt, itt az ideyeah a pótlásnak!

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr257157173

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum