RockStation

Brutal Assault fesztiválajánló 3. rész

2017. július 03. - Frogfoot

brutal_assault_2017_i_1.jpg

Idén augusztus 9-12 között rendezik meg a 22. Brutal Assault fesztivált. A 2017-es felhozatalnak a szokás szerint külön cikksorozatot szenteltünk. Beharangozó tehát A-tól Z-ig, befejező rész. A sorozat előző két részét ITT és ITT találjátok.

POSSESSED
A Possessed, a '80-as évek közepének egyik legnagyobb hatású extrém metal zenekara. A zenekar mindössze két nagylemezt jelentetett meg, a '85-ös Seven Churches és a '86-os Beyond The Gates amelyek alapvető hatást gyakoroltak a formálódó death metalra és máig az alapművek közé
tartoznak.


PRONG
A Prong a '90-es években az egyik megkerülhetetlen zenekar volt és úttörő a stílusok ötvözésében: a NY hardcore és a thrash hatásokat az ipari hangzással, valamint egy kis groove-ot hozzáadva olyan előremutató lemezeket készítettek amelyekre többek között a Korn, a Slipknot vagy a Nine Inch Nails is hivatkozik. Július 28-án jelenik meg a Tommy Victor vezette Prong új albuma Zero Days címmel

2016-os lemezükről ITT írtunk:

 

PROTECTOR
A Protector 1986-ban alakult, de jóformán csak Németországban értek el némi sikert. Miközben a kortárs Kreator, Sodom és a Destruction ismertsége és rajongótábora gyorsan növekedett addig a Protector az évek során lassan szétesett, hiába Harris Johns producerkedése, a sikeres turnéval támogatott és a kritikák által is jól fogadott A Shedding of Skin album. Pedig ott kellene lenniük a Teutonic Big 4 mellett ötödiknek!


SACRED REICH
Az arizonai Sacred Reich a thrash fénykorában érte el a kultikus státuszt, a '87-es Ignorance és a '90-es The American Way klasszikus albumokkal markáns hangzásvilágot alkítottak ki de a banda alulértékelt a mai napig. A Sacred Reich soha nem volt a Nagy Négyben, megmaradtak az underground kultikus kedvenceinek.


SHEER TERROR
Még több New York Hardcore! A '84-ben alakult zenekar volt az első, amely a heavy metal elemeit a hardcore punk alapokkal ötvözte A Sheer Terror new york-i HC egyik meghatározó zenekara és nem véletlenül övezi őket kult státusz.

 

SIKTH
Hosszabb szünet után néhány éve aktivizálta magát a brit SikTh, A mai modern progresszív metal/djent zenékre a Meshuggah mellett a legnagyobb hatással voltak, új alapokra helyezték a stílust.


TERROR
Még mindig hardcore, de ezúttal L.A.-ből! A Terror-féle hc a klasszikus thrash és a régivágású hardcore megfelelő mértékű elegye, mégsem nevezhető Hatebreed-klónnak. Függetlenül attól, hogy egy kis helyi show vagy egy nagy arénában van a koncert a zenekar mindig teljes gázzal játszik, így az egyik legjobb élő zenekar.

2015-ös lemezükről ITT írtunk:


THE DILLINGER ESCAPE PLAN
Egy lengyelországi baleset miatt kénytelen volt félbeszakítani a búcsúturnéját a The Dillinger Escape Plan, a turné fennmaradó állomásait törölték, most azonban pótolják az elmaradt koncerteket és ebből nem marad ki a BA sem!


TIAMAT
Az 1987-ben eredetileg Treblinka néven black/death metal zenekarként alapított Tiamat később először gothic/doom metalra, majd gótikus rockra váltottak de műfaji skatulyákba nem igazán sorolhatóak. A '94-es a kritikusok által is elismert Wildhoney, a nyers ének, a lassú gitárriffek és szintetizátor hangok a gothic rock/doom metal műfajok élvonalába helyezte őket.


TRIVIUM
A Trivium a fiatalabb korosztály kedvence, de egyszerűen nem lehet őket nem szeretni a koncertjeiken! Ahogyan Matt Heafy a bulikat levezényeli kizárt, hogy ne ragadja magával a hangulat a nézőt.

2015-ös lemezükről ITT írtunk.


VISION OF DISORDER
A legendás new yorki hardcore/metal veterán Vision Of Disorder 2001-ben oszlott fel, majd 2008-ban újjáalakultak és új lemezzel 11 év után jelentkeztek, amely The Cursed Remain Cursed címmel jelent meg.


WALLS OF JERICHO
A detroiti hardcore csapat is visszatérő vendége a fesztiválnak. Néhány éves szünet után a Walls of Jericho Candace Kucsulain vezetésével visszatért és egyike azon zenekaroknak, amelyek képesek az egész közönséget megmozgatni.

2016-os lemezükről ITT írtunk:


WOLVES IN THE THRONE ROOM
Atmospheric Black Metal Washingtonból! Nem vették át a black metal hagyományos vonásainak és külsőségeinek többségét, bár a a skandináv black metal befolyásolja őket, a doom metal, dark ambient, crust punk és a népzenei hatások is inspirációként szolgálnak a zenéjükhöz.


ZHRINE
Death metal Izland fővárosának Reykjavik Kópavogur területéről. Hazájukban megnyerték a 2012-es Wacken Metal Battle versenyt és nagyon jó eredményeket értek el a híres fesztiválon a nemzetközi zsűri előtt.


Több mint 100 zenekar fog fellépni a fesztiválon, az ajánlóba nem fért be az összes, érdemes végigböngészni a fesztivál honlapján a teljes listát ITT!

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr1412637443

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum