RockStation

Megjelent az Eclipse új albuma, a Wired

Jóféle, pozitív hangulatú hard rock

2021. október 10. - moravsky_vrabec

 eclipse_band.jpg

A svéd Eclipse zenekar már több, mint 20 éve működik, Wired című új lemezük már a nyolcadik a sorban. A főnök Erik Martensson emellett a WET projektből, és más alkalmi formációkból is ismerős lehet. Az Eclipse a tökösebb oldalról közelít a hard rock műfajhoz, a nyolcvanas évek amerikai receptje szerint. 

Gyakori toposz a dallamrock-hívek körében, hogy az olasz Frontiers kiadó nyakló nélkül önti a világra a mindenféle hard rock és dallamos lemezeket, látszólag nagyvonalúan kezelve a minőség kérdését. De az is igaz (már csak a nagy számok törvénye okán is), hogy néha egy-egy drágakő is keveredik a kavicsok közé. Az idei év egyik meglepetése Chez Kane bemutatkozása volt, de remekül sikerült a Creye kettes lemeze, nem beszélve a legendás Ronnie Atkins szólólemezéről. És most itt az új Eclipse dalcsokor (nincs köze a miskolci prog csapathoz, csak névegyezés), amit bátran odatehetünk az említettek mellé. 

eclipse-wired-album-2021.jpg

Erik Martensson és zenésztársai a laza, pozitív hangvételű dalokban teljesednek ki igazán: a Saturday Night (Hallelujah) nemcsak a lemez ékköve, de akár az év partihimnusza is lehetne. Kiemelkedik még a lemezt indító Roses on Your Grave, valamint a Twilight, de mind a 11 dal kellemes. A Wired már megjelent, ha tetszettek a lenti ízelítők, keresd a szokott lelőhelyeken! 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr616716042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum