RockStation

Elysion - Bring Out Your Dead - (Massacre Records, 2023)

Visszatérés a túlvilágból

2023. április 11. - Sweet Melancholy

elysion_album_foto.jpg

Az athéni, gótikus metál együttes Elysion 2006-os megalakulása óta három nagylemezt jelentetett meg. Az első stúdió album 2009-ben jött ki Silent Scream címen, majd 2014-ben a Someplace Better. A 9 éves csendet a most februárban bemutatott Crossing Over szám törte meg a Bring Out Your Dead című album előzeteseként. 

Őszintén szólva az első lemezük nem hagyott mély nyomokat bennem. Nem volt különösebb baj vele, de személy szerint valahogy nem találtam benne semmi kimagaslót, amit esetleg eddig ne hallottam volna már máshol. A második albumnak azonban voltak kifejezetten jó pillanatai, ami a karakteresebb hangzásnak és egy picit karcosabb éneknek köszönhető. A javuló tendenciában bízva álltam neki az új, 10 számot tartalmazó anyagnak.

elysion_zenekar_foto.jpg

Ebben a tekintetben nem kellett csalódnom. Már rögtön az első Blink of an Eye-nál egy merész és lendületes metált kapunk erőteljes gitártémákkal. az énekesnő Christiana Hatzimihali hangja pedig ezúttal is rendkívül hatásosnak bizonyult. Érezhető, hogy a zenekar egy új útra lépett, bátrabb, magabiztosabb és kísérletezőbb zenei megoldások jöttek sorban.

A Crossing Over, amiből az Elysion első videoklipje is készült, egy olyan dal, amibe nagyon harmonikusan épül be a szintetizátor, hogy aztán jóleső gótikus ívet adjon neki. Akárcsak a Blue Seasons a maga epikus refrénjével és izgalmas gitártémáival. A Buried Alive pedig a vonósok kíséretétől kap drámai hangulatot. 

Az album utolsó és egyben leghosszabb száma az Eternity hatásosan zárja le ezt az érdekes utazást, hasonlóan változatos intenzitással, ahogyan elkezdtük; vibráló riffek, kissé magasztos refrénnel és vagány énekkel. 

A Bring Out Your Dead nem lett egy formabontó vagy zenei újításokat felsorakoztató lemez, de ez nem is baj. Ha valaki szereti a dallamos, fülbemászó refrénekkel tarkított gótikus, atmoszférikus metált, annak mindenképpen megér egy próbát. 

A fentieket figyelembe véve, illetve azt, hogy szerintem a korábbi munkáikhoz képest átgondoltabb és hatásosabb lett ez az album, a visszatérésük a túlvilágból nálam most 4 pontot ér. 

4kop.png

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr7418099270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum