RockStation

RockNuggets Vol85. / Moon Coven - Sun King (Ripple Music, 2023)

2023. augusztus 05. - KoaX

a3208880183_10.jpg

Újra Svédország, újra stoner-pszichedelia, újra elszállás. A Moon Coven legújabb, negyedik albuma a Sun King augusztus 25-én jelenik meg, de nekünk már volt szerencsénk meghallgatni, így eltudjuk mondani, nektek, hogy érdemes-e rámenni.

A Malmöből származó négyes nem semmi zenét pakolt össze. A kilenc dal, amit összerittyentettek nekünk nem rövid, sőt....De így is megéri szentelni rá az idődből. Elmondásuk szerint, ennél a mérhetetlenül hosszú lemeznél az Acid King és a The Black Angels volt rájuk nagy hatással, de én mást is érzek itt. Az biztos, hogy megtalálható egy adag abból a stílusú stoner rockból is, amit Brant Bjork és a Stöner zenekara képvisel. Dalszerkezetileg, dallamvezetés szempontjából biztos. Ezek mellett a mostanában egyre népszerűbb, bár minket elkerülő King Buffalo áll, szerintem a legközelebb a zenekarhoz és a Sun King-hez. Ezek mellett nekem van egy kis korai Metallica íz a számban a srácok zenéje után.Na, itt nem a thrash alapú riffekre kell gondolni, hanem sokkal inkább a basszusgitár hangzására, illetve annak fontosságára. Az biztos, hogy érdemes lesz a jövőben követni a srácok munkásságát!

4kop.png

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr6618183623

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum