RockStation

RockNuggets Vol97. / Mos Generator - Heavy Sevens & Spaced Oddities (Glory or Death Records, 2023)

2023. október 17. - KoaX

a1670983279_10.jpgBarangolsz a neten kora hajnalban, amikor még a nap sem kelt fel és úgy vagy vele, hogy most valami olyasmire vágy, ami nem tépi le feltétlen a fejedet. Ergó minden hörgéstől, belezős ordítástól mentes, friss zenére vágytam. Így találtam meg a Mos Generator legújabb anyagát.

Meglepetésemre ez nem egy friss zenekar, hanem már közel húsz éve működik. Az amerikai gyökerekkel bíró trió mögött így bőven van tapasztalat. Nem is csoda így, hogy a lemez nagyon szépen szól, egy kerek egészet ad. A negyvennégy perces hosszúsággal is pont eltalálták azt a hosszt, ami még nem válik unalmassá. A Heavy Sevens & Spaced Oddities egy remek kis album lett, amit háttér zenének tök jól lehet hallgatni. Nem követeli meg a teljes odafigyelést, de mégis szórakoztat. Mit mondjak róla? Egy tök jó kellemes stonerrock lemez lett a tipikus stílusra jellemző klisékkel, de mégsem válik ezektől unalmassá. Pontosan azt hozta amire vágytam, se többet se kevesebbet. A mikrofon mögül is pontosan annyi és olyan stílusú ének jön, amit megkövetel a zene, ez azért becsülendő, hiszen sok "énekes" megpróbál többet adni, mint amire képes vagy, amit megkíván a zene és ezekből lesznek aztán az olyan albumok, amik zeneileg tök jók, de elrontja az ének. Van erre példa bőven. Ha esetleg a zenekart a közelünkbe enné a penész, nem mondanám azt, hogy nem megyek el, mert tök jó kikapcsolódás lehet akár egy szerda este is megnézni őket élőben.

4kop.png

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr7318233121

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum