RockStation

Haverok, buli, nem Fanta : Macskanadrág – Porból lettél, porrá leszel

2009. november 15. - sunthatneversets

A salgótarjáni Macskanadrág 1994 végén alakult és 15 év után is fel-fel bukkan a honi underground punkrock állóvizében. A Porból Lettél, Porrá Leszel már márciusban napvilágot látott, de csak most ért el hozzám. Tizenöt év, öt stúdióalbum és pár egyéb kiadvány áll a srácok háta mögött, de ők mindvégig kitartottak kedvenc műfajuk mellett.
Volt pár tagcsere –  ahogy az lenni szokott – és most van új nagylemez is, hat év után. A csapat zenei ízlésvilágára a (klasszikus) punk zenekarok, így a Dead Kennedys, Toy Dolls, Ramones és a dallamosabb kaliforniai együttesek, mint a NOFX, Rancid, Pennywise, MXPX, Lagwagon jellemzõek. 2009-ben új dobos, Figula Gergő csatlakozott a két őstag, a basszusgitáros-énekes Garfield és a gitáros-énekes Szabi mellé. 

Tovább

VIDEJÓ! Baroness – A Horse Called Golgotha

A savannah-beli Baroness az év egyik legjobb lemezét készítette el Blue Record címmel. Az igényesen progresszív, különleges zenét játszó négyes az album egyik legjobb dalára  forgatta első klipjét, melynek címe A Horse Called Golgotha. A videó is hasonlóan különlegesre sikerült, mint amilyen a csapat zenéje.

 


500.000 metal videos on ROCKTUBE and METALHEAD

Újabb Metallica Dvd – Live In Quebec City

Múltkor adtunk hírt róla, hogy a legendás csapat Francais Pour Une Nuit címmel egy csak Franciaországban kapható vagy közvetlenül az együttestől megrendelhető Dvd-t dob a piacra. Most azonban Live In Quebec City címmel egy mindenki számára „hozzáférhető” anyag is készül, melyen az alábbi dalok kaptak helyet:

That Was Just Your Life
The End Of The Line
For Whom The Bell Tolls
Holier Than Thou
One
Broken, Beat And Scarred
Cyanide
Sad But True
Turn The Page (BOB SEGER cover)
All Nightmare Long
The Day That Never Comes
Master Of Puppets
Damage Inc.
Nothing Else Matters
Enter Sandman

Encore:
Breadfan (BUDGIE cover)
Phantom Lord
Seek & Destroy

Továbbkattintva láthattok egy kis ízelítőt belőle.

Tovább

Majdnem az igazi : Them Crooked Vultures - I

Az idei év egyik legérdekesebb kollaborációját, mindenképpen a Them Crooked Vultures szolgáltatja, hiszen ez az alkalmi trió a rockzenében igencsak (el)ismert arcokból  áll, ugyanis a mikrofon és a gitár mögött a Queen's Of The Stone Age főnök Josh Homme áll, a bőröket az ex-Nirvana dobos, most Foo Fighters énekes-gitáros Dave Grohl püföli, míg a négyhúrost az a John Paul Jones pengeti, aki a Led Zeppelinnel egyenesen legendává vált.

Nos a csapat már túl van pár koncerten és a lemez is itt van a kanyarban, de ha már a megjelenés előtt feltették a  Them Crooked Vultures YouTube oldalára, akkor nem hagyhattam ki, hogy meg ne hallgassam őket.

Dave Grohl és Josh Homme együttműködése amúgy nem mai keletű dolog, hiszen a Queen's Of The Stone Age  szerintem mindmáig legjobb lemezén a Songs For The Deaf-en már muzsikáltak együtt. Hogy Jones-t, hogy vették rá az együttműködésre az egy jó kérdés, az meg még inkább, hogy milyen zenét játszhat együtt ez a három ember.

Tovább

Insane – Valóra vált álom

Az Insane-ből Érsek Gábor jelentkezett az alábbi hírrel:  


Több évi turnézás  és kemény háttérmunka után megtörtént az, amiről csak álmodtunk! A két legutóbbi videoklipünk (33, Hocus – Pocus), bekerült az MTV Baltic (Észtország, Lettország, Litvánia) játszási listájába. Amikor megkaptuk ezt a hírt magunk sem hittük el, és úgy tűnik ez eddig a meglepetések éve számunkra, ami ugyebár a Fonogram díjjal kezdődött és még számtalan jó dologgal folytatódott.

Az idei évre még van pár koncertünk, főként a Depresszióval, aminek a kiemelt állomása a Diesel-ben tartandó budapesti koncert.

A turnézással 2010-ben sem állunk le, hiszen már Januártól indul az újabb hazai turnénk, ami Április közepéig fog tartani.


  

 

Szombaton W.A.S.P., vasárnap Isis

Ezen a hétvégén a Skalar két legendás metálbandát is elhoz Budapestre. Szombat este a W.A.S.P. játszik Blackie Lawless vezetésével a Diesel Klubban, este 9-től. A zenekar az ősszel megjelent Babylon című albumát turnéztatja, és mivel előzenekar nincs, pontos kezdés és hosszú műsor várható.  
 
Vasárnap az Isis lép fel, szintén a Diesel Klubban. Aki nem ismeri a zenekart, vasárnapig már aligha tudja megemészteni súlyos és összetett zenéjüket, aki viszont igen, talán tudja, hogy 7 év után sikerült újra Magyarországra csábítani őket, két szervezőcég hosszas közös ostroma után. A bulit kihagyni mindenképp vétek, hiszen az Isis koncertnaptára évekre előre tele van és könnyen lehet, hogy csak újabb 7 esztendő elteltével láthatjuk újra őket itt. Előzenekarként az angol Transitional lép fel. 
 
W.A.S.P. jegyárak: 3990.- (bolti elővét), 4990.- (Eventim és Ticketportal), 5490.- (a koncert napján) 
 
ISIS jegyárak: 4800.- (bolti elővét), 5500.- (Eventim és Ticketportal), 6000.- (a koncert napján)
 
Elővételi helyek: The Lab, Teenage Riot (József krt. 19.), Casual Store, Headbanger, Hammer Zenebarlang, Wave, CD Pince, Diesel, Eventim, Ticketportal.  

 

 

Horzsoló : Conan's First Date – Effigies EP

A szentendrei Conan's First Date Effigies című lemeze a rajta található kilenc tétel ellenére is csak EP, igaz annak mindjárt dupla, hiszen a korábban megjelent The Werewolf Rising című EP dalai mellé került további négy zöngemény. Kicsit több dallal akár egy komplett lemez is lehetett volna ez, de végül is nem lett.

Tovább

Új Ossian klip! Külvárosi álmok a HammerWorld magazin weboldalán!

A HammerWorld weboldalán megnézhetitek a csapat Egyszer az életben című albumához forgatott klipjét! A lemez a megjelenése óta a Mahasz lista élbolyában tanyázik, és már csak - nem egészen - négy hetet kell várni a nagyszabású november 28.-i Petőfi Csarnokban tartandó bulira!

A szeptember elején megjelent új nagylemez egyik telitalálat dalához, a Külvárosi álmokhoz Simonkovits Ákos (Desdemona, Tűzkeresztség II, Asszony feketében) rendezett videoklipje egy igen aktuális történetet mesél el napjaink világából, mely az Ossian dallamaira kifejezetten életszerűen elevenedik meg a szemünk előtt.

Kattints az alábbi linkre a megtekintéshez:

Ossian - Külvárosi álmok új videoklip 2009 - HammerWorld TV

 

Fear Factory – Mechanize februárban, Powershifter a neten

A kérdés ugye most az, hogy melyik Fear Factory? Nos a Dino Cazares gitáros, Burton C. Bell énekes Byron Stroud basszusgitáros és Gene Hoglan (Dethklok, Strapping Young Lad) dobos alkotta csapat hetedik stúdióalbuma, Mechanize címmel február 9-én lát napvilágot a Candlelight Records gondozásában. Az album producere Rhys Fulber (Front Line Assembly) lesz.

Az album felvezetéseképpen a Powershifter című dal már meghallgatható:  

Kérdés persze, hogy a két kiebrudalt tag Christian Olde Wolbers és Raymond Herrera mit szól ehhez?  

 

VIDEJÓ EXTRA! Dead By Sunrise & Marilyn Manson

Mai klip rovatunkban az „érzelmes” vagy annak szánt zenéké a főszerep.

Chester Bennington-nak a Linkin Park frontemberének nem elég az anyazenekar, neki van projektje is, a Dead By Sunrise. Nos a lemez egy hete nálam, de még nem volt elég időm a tanulmányozására. Elektronikusabb, még a Linkin-nél is műanyagabb zenének tűnik ez, a Let Down-ra készített második videót, meg inkább hagyjuk... 


Marilyn Manson új lemezét volt szerencsénk megismerni (RockStation kritika: Az Antikrisztusát! Marilyn Manson : The High End Of Low)  és továbbra sem tudom egy ütős alkotásnak nevezi. A mester most egy majd hétperces perverzen andalító dalra a Running To The Edge Of The World-re készített klipet, melyben szuperközeliben láthatjuk négy percen keresztül, de azért csak megöl a klip végére egy ártatlan szüzet és a véres testet a fürdőkádba teszi. A dal a klippel együtt sem jobb, sajnos.

Videókhoz katt!

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum