RockStation

Horzsoló : Conan's First Date – Effigies EP

2009. november 10. - sunthatneversets

A szentendrei Conan's First Date Effigies című lemeze a rajta található kilenc tétel ellenére is csak EP, igaz annak mindjárt dupla, hiszen a korábban megjelent The Werewolf Rising című EP dalai mellé került további négy zöngemény. Kicsit több dallal akár egy komplett lemez is lehetett volna ez, de végül is nem lett.


A 2008-ban alakult csapat zenéje rengeteg hatásból táplálkozik, hiszen a Pantera-féle súlyosodástól kezdve a doom/stoner/sludge elemekig van itt minden, de még thrash és death is előfordul a muzsikában. Amolyan death&roll amit csinálnak, még sincs teljesen Entombed érzésem a hallottak kapcsán. Több, mint tehetséges csapat a CFD ez egyből hallatszik, mert ugyan még a saját út keresése zajlik, de igen meggyőző amit itt csinálnak. A Bencze Márton – gitár, ének; Vándor Erik – gitár; Bossányi Gergely – basszusgitár; Margaritisz Nikosz – dob felállású csapat brutálisan mélyre hangolt recsegős metálja a betonkeménység mellett egyben fogós is, mert mindegyik dalban van vagy egy énektéma, vagy egy egy jó kis riff amiért lehet lelkesedni. Az anyag egyébkét ismét a csapat házi-stúdiójában készült


Három új dallal és egy feldolgozással nyit a lemez. Az Effigy egy böszme, horzsoló, Mariana-árok mélységű riffel nyit, de a refrén magában elvinné a dolgot. Az állat kezdés után, a Killing Machine szaggatottabb, groove-osabb darab, mely igazi hörgős-üvöltős éneket hoz. A Million Miles From Home a Dune nevű techno/rave csapat dalának feldolgozása, melyet pár éve lehetett hallani a rádiókban. Az eredeti, női énekes prüntyögésnek semmi köze a metálhoz, így aztán a CFD verziója, messzire rugaszkodik ettől, de pont ez a jó feldolgozásokban. Az ezt követő Swallow The Sea igazából egy hangulati levezető.


Innentől a terep a korábbi daloké, melyek közül kiemelkedik a dögös Punishment, a dallamosabb Hypochrist és a mindent eltaroló, klipről már ismerős The Werewolf Rising.


Az új dalokban (Effigy, Killing Machine) egyértelműen érezni az előrelépést, mind a hangzás, mind a dalok minősége terén. Mint együttes még szemtelenül fiatal a Conan's First Date, de amit itt hallani az nagy reményekre jogosítja fel őket. Nekem nagyon bejön amit csinálnak, remélem jövőre már jön az első teljes lemez is.  

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr511514825

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum