RockStation

Top 10 házibuli Rokkeréknél

2010. május 14. - RaczUr

Talán minden tini, és javíthatatlan örökifjú rocker egy olyan házibuliról álmodik, amin soha ki nem fogyó söröshordók, jelentős mértékben megjelenő női populáció van jelen, és egy istenkirály zenekar húzza a talpalávalót. Valljuk be őszintén, gyakorlatilag nullára redukálódik azoknak a száma, akik eme három kitételnek egyidejűleg megfelelő bulin vettek már részt. Ám hála, hamar felismerték ezt a hiányt a zenekarok, és a klip készítők, így a bennünk tátongó űrt kitöltheti, egy audiovizuálisan előidézett házibuli, három és fél percbe sűrítve.
Itt van kapásból 10:



10: Sonic Youth- 100%


Csak félig nevezhető házibuli videónak a 90’es évek noise rock bandájának a klipje, de amit ebből kóstolónak kapunk az bizony komoly lenyomata a korszak fiataljainak buli szokásairól. A céltalanság, a nihilizmus, és a leszarom magatartás sugárzik felénk.
A klip másik fele azért kuriózum, mert magát Jason Lee-t láthatjuk deszkázni.

 

9: Soil- Halo


Ócska, tákolt faházba zúzni, egy igazán emberkedős zenére. Ennyiben is kimeríthető a Soil Halo-ja. A southern rock így találkozott a nu metallal, nincs benne igazi mulatozás, de törik benne egy cin, és az már valami.

 

8: Lamb Of God- Redneck

--


Lamb Of God-ék szembesülhetnek nevük félre értelmezésének hatásaival, de hiába a gyerek sereg, meg a lufi fújó bohóc, akkor is rokkolnak. Becsülendő magatartás, szórakoztató klip.

 

7: Rival Schools- Used For Glue


Vissza a lakóházakba, a kertvárosba, vissza a kétezres évek elejére, amikor az emo, még nem a vasalt hajról, a diszkrét szegecsekről, és férfi sminkekről szólt, hanem a klipben momentán a nőzésről, de legalább sörrel kézben, jóféle zenei aláfestéssel.

 

6: Tankcsapda- Ez Az A Ház


Hogy hazánkban is körbetekintsünk, itt van például a Tankcsapda klipje, amiből megtudhatjuk, hogy nem feltétlenül érhet jó véget egy illegál buli egy elhagyatott házban.

 

5: Black Flag- Tv Party


Ebből a nők kimaradtak, cserébe kapunk egy hűtőnyi sört, meg egy bemulatott punk csűrhét, élükön Henry Rollinsszal, meg a lebilincselő esti hírekkel. Vigyázat! Társadalom kritika szaga van!

 

4: Beastie Boys- (You Gotta) Fight for Your Right (To Party)


Talán az egyik legnagyobb házibulis videó. Az otthon hagyott két strébert megtanítja bulizni a Beastie Boys, torta szórás, búgató pia, Kerry King szóló. Ennyi!

 

3: Fu Manchu- Squash That Fly


A Fu Manchu Deloriannal megy vissza 84-be, hogy megmentse a punk lányt attól, hogy lapos legyen a szülinapi bulija. Nem is lesz, minden kasztból kapunk mi is, focisták, nintendosok, könnyűvérű lányok, füves suhancok, a talpalávaló meg atom.

 

2: Deftones- Change (In The House Of Flies)


Nem egy klasszikus értelembe vett buli klip ez, néhol ízelítőt kapunk az estéből, de a hangulat inkább másnapos, de kétségtelenül a leghangulatosabb másnapos videó evör.

 

1: Metallica- Whiskey In The Jar


Na de mégis mi lehetne egy ilyen válogatásban az első, ha nem ez a klip? Mi kéne bele még, ha van benne egy rakás lengén öltözött top modell csaj, lezbizés, vécén elalvás, hányás, végül meg törés-zúzás? Elmondom semmi. A Metallica a mennyország blue print-jét hozza el nekünk. Ámen.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr262000562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

RobinH · http://unsigned.blog.hu 2010.05.14. 22:39:08

A Whiskey In The Jar azon ritka kivételek egyike, ahol a feldolgozás jobb lett mint az eredeti! Legalábbis szerintem.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum