RockStation

Biztató kezdet: Limbless - Limbless EP

2012. február 27. - Ddamm

A fiatal budapesti zenekar idén év elején jelentkezett 3 számos bemutatkozó Ep-vel.

Azt kell mondjam meglepő, milyen finom kis cuccal álltak elő, én egyáltalán nem mondanám tömeg terméknek.

Sőt kissé talán túl komplexeknek tűnnek elsőre a nóták, de hallatszik, hogy a fiúk tudják, hogyan kell a hangszereikkel bánni. Az első dolog, ami feltűnt az a számok hossza, rendesen kijátsszák őket, 5-6 perc körüli mindegyik. Szóval nem egy punk-rock formációról van szó.  A csapat magát progresszív thrashcore stílusúnak nevezi, érdekes meglátás. Én speciel  majd megvesztem , de nem tudtam semmihez hasonlítani a zenéjüket.

 

És ez jó! Aztán beugrott egy név, a rég elfeledett (h)ős-időkből, méghozzá az Unfit Ass nevű magyar  csapaté, akik nagyon hasonló stílusban alkottak anno. Ők is Limblesshez hasonló középtempós, széttördelt, komplex nótákat írtak néha fel-fel gyorsuló tempóban. A Limbless zenei világától a dallamok sem állnak messze, nagyon kellemes kis témákat rejtettek el itt-ott, ami azért az emésztést kicsit megkönnyítik.

Nekem néha a Meshuggah neve is beugrott, talán a sok szaggatott gitártéma miatt, de ez egyáltalán nem baj. Nagyon ritka, hogy egy fiatal csapat ennyire egyedi, egyik skatulyába sem igazán bedugdosható zenét játszik. (Ennek nem győzöm hangsúlyozni a jelentőségét!) Ez szépen ki fogja forrni magát.

 

Talán lenne egy két dolog, amire oda lehetne figyelni, például a sok belassulós részből kevesebbet alkalmazni, hogy gördülékenyebbek legyenek nóták, esetleg pergősebbre venni a tempókat. De én inkább nem is tanácsolok semmit. Lemmy papa is mindig azt mondta, hogy ne hagyja senki, hogy beledumáljanak a dolgába, mindenki csinálja úgy ahogy jónak érzi, ez a siker kulcsa!

 

Az EP hangzása is kellő erővel szólal meg, nyers amilyennek lennie kell. Úgyhogy ez egy határozottan biztató kezdett, csak így tovább! Az anyag ingyenesen letölthető innen: limbless.bandcamp.com/. A banda pedig elérhető itt: www.facebook.com/Limbless

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr444212176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum