RockStation

Egy kis megőrülés: Veréb Fesztivál 2. nap 2012.07.27. @Csorna

2012. július 30. - sebiszabi

Flyer Veréb.jpgA Veréb második napját a Depresszió fellépése tette vonzóvá az egységsugarú fesztiválozó számára, de előtte bemelegítésképpen a Nikson, és az Insane játszott. Sajnos a Niksont pont lekéstem, az Insane kezdésére estem a helyszínre.

Az Insane új lemezéről korábban mi is írtunk, tetszett is nekünk, és jó pár nótát le is nyomtak róla. És bár élőben sajnos nem sikerült annyira jól visszaadni az új nóták hangzását és így az érzéseket - ebben persze nem feltétlenül ők a ludasak -, de ettől függetlenül bazi jók voltak, kellően őrültek, csinálták a műsort. Egyetlen dolog miatt volt hiányérzetem: a korai kezdés miatt még csak kevesen volt a sátorban, kevesen tettük tiszteletünket a zenekar előtt. Így is volt ugrálás, pogó, de az volt az érzésem, hogy a fiatal punkoknak mindegy, milyen zene szól... 

IMG_5603.jpg

Fotó: Gombás Ákos

Hogy a Depresszió miért nem a főműsoridőbe került, hanem egy sávval előbbre, azt mondjuk nem teljesen vágtam, de azt tippeltem, hogy az Alvin közelebb ál a fesztivál profiljához. Így egészen fura volt, hogy még kint világos van, bent meg kezd a Depi. Ennek megfelelően Te vagy a szerem kezdő ütemein, finoman szólva nem is voltak sokan a sátorban. Aztán persze a következő nótákra már helyreállt a világ rendje és rendesen megtelt a sátor.

IMG_5666.jpg

Fotó: Gombás Ákos


A Veréb Fesztivál hagyományos Veréb-verés játékát a Depresszió koncert alatt bonyolították le. A Sokkold a rendszert alatt Halász Feri Mózes módjára szétválasztotta a publikumot, ami "Wall of Death" formációba áll fel. Ekkor hozták be szerencsétlen kabalafigurát középre, majd a jelre a Veréb-verés "Veréb disztroj"-ba fordult és a tömeg atomjaira kapta szét a szalmából és hungarocell-ből készült verebet, szép volt. Azért a zenekar jól elnyújtott, remek hangulatú bulit varázsolt a sátorba. Elhangzottak a fesztivál-kedvenc slágerek (Még 1x, Nem akarok elszakadni ...) volt közös ugrálás, tök jó együtt éltek a közönséggel.

Sajnos az est további részét kihagytam, így az Alvin és a mókusok fellépését sem vártam meg. A harmadik nap programja (Vad Fruttik, The Carbonfools) nem hozott lázba annyira, hogy kilátogassak, és utólag talán nem döntöttem rosszul, mert bazi vihar kerekedett estére, és nem tudom, hogy mennyit bonyolítottak a koncertekből.

Összességében jó bulik voltak, az idő nagyrészt kegyes volt a fesztiválozókhoz.

Fotók: Gombás Ákos

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr724683119

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum