RockStation

Szemezgetés : Eye For I - Traces Of Intelligence (2013)

2013. december 27. - KoaX

Eye For I Traces.jpgNem szeretem a decembert. Miért? Alapból ez a karácsonyi felhajtás nem fekszik nekem, de még is itt van valahol az a bizonyos szellem, és észbe kapok pár nappal az ünnep előtt, hogy be kéne pár embernek ezt-azt szerezni. Na, meg persze elkezdődik a vizsgaidőszak, és ilyenkor mindenki betalál valamivel. Magyarán időm az egyenlő a nullával, így itt billentyűzet felett is kevesebb időt tudok görnyedni, és firkálni. Ezért is elnézést kérek azoktól, akikről éppen nekem kell írnom. Nem is húzom a saját problémáimmal az időt, essünk neki egy újabb magyar bandának: az  Eye For I Traces Of Intelligence anyagról lesz szó, ha megnyomod a tovább gombot.

 

Nehéz helyzetben vagyok. Szeretem az itthoni undergroundot, de nem mindig könnyű írni egy adott bandáról. Így vagyok a budaörsi srácok anyagával is. Bizakodva álltam hozzá az anyaghoz a meggyőző intro után. Nagyon bejött az a borús hangulatú téma. A torzított gitáros részre azt mondom, hogy hallottuk már, de nincs nagy gond, tetszik. Ellenben az Angel From Hell-nél már kezdtek kétségeim támadni. Nem lenne ez rossz zeneileg, de kicsit túl van csiszolva az anyag, túl steril. Ha lenne, egy természetesebb íze az egésznek jobban tetszene, így olyan, mintha kb. protools-ban össze lenne hegesztve. A témák nem rosszak, ki lehetne ebből akár még sokkal többet is hozni. Mondom ezt annak ellenére hogy nem túlságosan eredeti zene, hallottuk már százszor ezeket a metalcore elemeket, de mégsem csinálják rosszul.

Próbáltam kicsit utána járni a srácoknak, hogy még is ezen kívül mi újság a házuk táján, de semmi információt nem találtam. Roppant kevés az, hogy van egy Facebook-os profil, ami ráadásul nem is zenekari, és csak jelölni lehet őket. Érdemes lenne csinálni egy olyan profilt, ahol a Facen, akár a zenét is hallgathatom, nem pedig úgy kell utána járnom.

Eye For I band.jpg

A Lost Everywhere sajnos az a dal, amire azt mondom, hogy instrumentálisan szívesen hallgatnám, de így nem. Az elején az énekes srác egyszerűen erőtlen, a hörgésen meg erősen érződik az utómunka hatása. Tipikus magyar zenekar hiba szokott lenni, hogy túl korán kiadunk egy közepes anyagot, hogy mindenki megismerjen minket. Sokkal célravezetőbb talán, ha egy bizonyos anyag, legyen az EP, vagy nagylemez, teljesen készen van, és nem azért lát napvilágot, hogy csak legyen kint valami anyagunk. Az éneken pedig érdemes lenne csiszolni, főleg a tiszta ének terén.

De vannak itt jó témák is, például a Rest In Peace és a Living Illusion még tetszik is, csak a már említett hibák visszavesznek a hatásból. Örülni kell, hogy vannak hazánkban tehetséges fiatalok, akik igyekeznek mindent beleadni, és ezt megmutatni, csak mindent a maga idejében kell csinálni. Remélem a kritikán nem megsértődnek, hanem elgondolkodnak rajta, és talán megfogadják a véleményem, mert jó alapok vannak itt csak megfelelően kell rájuk építkezni. Srácok, gyúrjátok még egy kicsit az anyagot, mert van benne spiritusz, és várjuk majd az új cuccot. Győződjetek meg Ti is, hogy milyen a srácok zenéje, ITT meg tudjátok hallgatni. Béke, Szeretet, Metal!

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr315704080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum