RockStation

A bukott összesküvés: Cavalera Conspiracy - Pandemonium (2014)

2014. november 06. - KoaX

Cavalera Conspiracy Pandemonium.jpg

Az első emlékem Max Cavalera-ról az, hogy otthon hallgattuk anyámmal a Chaos A.D.-t és kérdeztem tőle, hogy ki énekel ezen a lemezen. Kijelentettem, hogy amikor nagy leszek én is így fogok énekelni.  Őszintén megvallva, amit öt évesen elképzeltem az nem valósult meg. Azóta viszont rengeteg minden változott köztük Max is. Itt a Cavalera Conspiracy névre hallgató testvériség legújabb albuma a Pandemonium. További infók a hajtás után.

Sokan fikázzák, de a Roots egy remek album, ahogy az Arise is és a többi "Cavalera-s" Sepultura album is az. (Persze mostanában azért Derick-kel is marha jó albumokat csinál Andreas) Aztán Max életében jött a Soulfly, ahol olyan kegyetlen dalok születtek akár csak egy lemezre is, amiket egy hétköznapi zenész jó, ha egész életében egyet ír. Lehet vitatkozni, de az biztos, hogy Max egy legenda! Tény, felesleges lenne tagadni. Nagyon kellett a metal zenének ez az arc. Aztán pár éve, pontosan 2007-ben jött a nagy egymás mellkasára borulás, kibékültek Igorral, és megcsinálták a Cavalera Conspiracy-t. Egy dolgot nem értettem csak ezzel a zenekarral kapcsolatban soha. Miért nem vették be a Soulflyba Igor-t? Ugyanis a CC felállása tök ugyan , mint a Soulfly-é.... Aztán jöhetnének ki évente a jó kis albumok. Az Inflikted-del megtaláltak maguknak, de valami hiányzott belőle még, ami viszont marhára ott volt a Blunt Force Trauma-ban. Az egy tökös, odavágós album volt, ami levitte az ember fejét.

Cavalera Conspiracy 2014.jpg
Mi történt az elmúlt három évben ezekkel a srácokkal? Ez volt az első, ami eszembe jutott amikor felraktam a Pandemonium- ot. Az egész album harmat gyenge, körülbelül otthon jobb stúdió albumot tud már összehozni sufnituningban egy kicsit is hozzá értő emberke. A dobok körülbelül úgy szólnak, mintha a Metallica St. Anger albumáról a kiselejtezett dobtesteket most kaparintották volna meg Igorék. Emellett még roppant erőtlen, egyszerűen borzalmas. Azt érzem a retek dob sound miatt, hogy Igor kb. úgy vállalta ezt az albumot, hogy " Max, tesó nyomassuk tele elektronikus cuccokkal, különben nem adom ezt a metálkodást!" A gitárok eszméletlenül előre vannak tolva, alig lehet érteni-hallani az éneket. (Harmadik füles, és második hangfal páron hallgatom) Aztán megint előjön az, hogy hallom azt a gagyi dob hangot...  Max hangja egyszerűen szét van effektezve. Megértem én, hogy nincs már akkora energiája az öregnek, ezt bizonyította a nyáron is, de ez valami ritka harmatosra sikeredett most. A tizenkét számból nyolcat simán felénekelhetne bárki más annyira sok az autotune. Az album borítót már nem is ecsetelném, legalább az lenne pofás, de nem.... A nagyobb baj a hangzás mellett az, hogy az albumon egy fogós dal sincsen. Hallgatod, hallgatod és így oké.... ez is megvolt kategóriába sorolod egyből.

Felmerül a kérdés, hogy vajon mikor is kéne abbahagyni?

 Béke, Szeretet, Metal

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr106850697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum