RockStation

Nézd meg a Mastodon Trafós koncertjét!

2015. január 10. - rockstation

Mastodon2014.jpg

A Mastodont a kezdetek óta az egyediségre való törekvés és a nagyszerű dalokkal párosuló kimagasló, invenciózus hangszeres játék mintaképeként emlegetjük. Hogy ma sem pusztán a névnek adózunk tisztelettel minden adandó alkalommal, mi sem bizonyítja fényesebben, mint hogy a szerkesztőség két tagja is elzarándokolt a mostani Once More Round The Sun Európa-turné különböző állomásaira, hogy ismét elcsípje élőben az atlantai négyest…

…Amelyről a mai rajongók talán nem is gondolnák, hogy annak idején, még a pályája egészen korai szakaszában, 2003. február 3-án sokunk akkori kedvenc hazai klubjában, a gödöllői Trafóban lépett fel. Ha történetesen nem tudjuk, hogy a Mastodont a Today Is The Day egykori tagjai (nevezetesen Bill Kelliher gitáros és Brann Dailor dobos) alapították, akkor is egyértelműen az 1999-es pesti T.I.T.D. / Neurosis koncert emlékei villantak be elsőre az agyunkba az öklelő riffek, a földcsuszamlásszerű dobütemek és az agyonkínzott üvöltések hallatán. Pontosabban annak a zenei világnak a nem kevésbé súlyos, ám oldottabb, jammelős hangulatú déli sludge / doommal való találkozása. A teljesség kedvéért el kell még mondani, hogy a Mood egyik oldalhajtásaként létrejött Wall Of Sleep és a honfitárs High On Fire társaságában játszottak és bár finoman szólva nem döntött nézőcsúcsot (30-an voltak kb) a buli, ma is meghatározó élményként emlegeti azt az estét, aki csak jelen volt.

Márpedig ez a koncert ma is hivatkozási alap, Kelemen Géza pedig az egészet fel is vette videóra, amit tavaly az ünnepek előtt megtalált. Egy kis utómunka után most mindenki meg is nézheti a Mastodon gödöllői koncertjét.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr257058125

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum