RockStation

Hirtelen megugrottak a Hardwired... To Self-Destruct eladásai

2017. március 15. - theshattered

metallica2016.jpegEgy héten belül hatalmasat növekedett a legutóbbi Metallica nagylemez, a Hardwired... To Self-Destruct eladási mutatója. A thrash veteránok tavalyi korongja persze nem valami csúcs-ütős kislemezdal miatt pattant meg, mint a pöttyös labda, hiszen már a megjelenéskor mindegyiknek saját kisfilmje volt, egyszerűen csak egy sokak számára más ismerős üzleti fogás áll a háttérben...

...ami nem más, mint a "jegy mellé adunk ajándékba egy CD-t is" marketing, melyet már a Red Hot Chili Peppers is ellőtt a legutóbbi lemezénél, a tavalyi The Getawaynél (illetve az azt bemutató, nálunk nyitó turnénál), de a Black Sabbath The End turnés ajándék lemeze sem csenghet idegenül többeknek. A Metallica a májusban startoló USA-turné belépői mellé társítja be a korongokat, melynek az elővételes vásárlása a napokban indult el.

Na, de lényeg a lényeg: ennek köszönhetően a kétlemezes Hardwired... To Self-Destruct hirtelen 81000-es példányszámot generált, ami majd' 200%-os emelkedést jelent az előző heti értékesítésekhez képest, így a Billboard 200 második helyére lőtte fel magát az anyagi tekintetben egyébként sem sikertelen dupla korong.

Ügyes, vagy ügyes? Ügyes!

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr3012339691

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum