RockStation

Jonathan Davis szerint a Korn sosem volt metal

2017. március 16. - theshattered

celebridades-mosters-of-rock-korn-20111231-09.jpgBrent Hinds "a Judas Priest nem metal" kijelentése után itt az újabb csemege, méghozzá a Korn frontemberétől, Jonathan Davistől. A mostanában sajnos egyre több hülyeséget összehordó énekes (pl. a Sepultura a Korntól nyúlt, vagy éppen a Korn dupstepet játszott már azelőtt is, hogy létezett volna ez a stílus), most éppen az anyazenekara metalhoz való viszonyát kérdőjelezte meg.

"Mindig is bajom volt a metallal, mint kategóriával. Mi sosem voltunk az. Úgy értem, vegyük csak azt, hogy honnan indult el a Korn. Egyszer csak ott voltunk, egy Huntington Beach-beli zenekar és nem tudtak velünk mit kezdeni. Az első turnénkon a Biohazarddal és a House Of Painnel játszottunk. A másodikon, ha jól emlékszem, a Sick Of It Allal és az Orange 9mm-el, aztán meg a KMFDM-el. Játszottunk bulikat a No Doubttal, a Cadillac Trampsszel, a Pennywise-al, mindenhova be tudtak szúrni minket. Szerintem csak kimentünk oda, tettük a dolgunkat és a metalosok befogadtak minket. Olyanok voltunk, mint a fekete bárányok, nem volt hova mennünk. És emiatt nagyon becsülöm és szeretem a metalos közösséget. De nem hinném, hogy metalzenekar lennénk, számomra a metal az a Judas Priest, az Iron Maiden. Ezek metalbandák. A Korn szerintem nem ilyen zenét játszik."


Akkor mégis milyen zenét játszik a Korn az énekes szerint?

"Azt hiszem, mi egyszerűen heavy rock vagyunk. Nem igazán szeretem a kategorizálást, de ha választani kell, inkább vagyunk heavy rock, mint igazi metal. Egy olyan helyről származom, ahol a metal, mint említettem a Priest és az ő korosztályuk. Dio és hasonlók, akik kardokról, sárkányokról énekelnek, azt pedig egyszerűen imádom! Érted, hogy mire gondolok, ugye? Számomra az az igazi metalzene és imádom!"

Hogy azért mégiscsak le lehessen csekkolni, milyen zenét is játszik a Korn (ha valaki véletlenül nem figyelt volna oda az elmúlt jó húsz évben), április 3-án Bécsbe is eljönnek majd, mégpedig a Heaven Shall Burn és a Hellyeah társaságában. A tavaly megjelent Korn lemezről, a The Serenity Of Suffering albumról ITT olvashattok.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr2812341017

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum