RockStation

5 dal nyaraláshoz, amit garantáltan nem adnak a rádiók

...avagy hogyan bosszantsunk fel egy teljes kempinget öt perc alatt?

2017. július 20. - p.man

holiday.jpg

Legszívesebben baltát ragadna a nyárigyerekekabalatonparton hallatán? Könyökén jön ki, hogy a szomszéd nyári tábor folyamatosan a Holidayt üvölteti? A Balatoni nyár első ütemeire fenyegető levelet kezd fogalmazni Bornai Tibornak? Vízbe fojtaná a Sugarloaf összes tagját, akinek köze van a vízihullás dalhoz? Az alábbi nyári sláger-ajánló azoknak szól, akik negyven fokban is a vér-halál-pusztulás kombót részesítik előnyben. Figyelem, szigorúan nem rádióbarát ajánlat!

  1. Dead Kennedys – Holiday In Cambodia

Nyaralni nem csak a Balatonnál, vagy a horvát tengerparton lehet. Jello Biafra és társai ajánlata visszautasíthatatlan: ki ne ragadna fegyvert az elnyomás ellen? A Dead Kennedys amerikai terjeszkedés és geopolitika elleni kirohanása nehezen überelhető, talán csak Pozsonyi „Bucó” Ádámnak és az Anyátok együttesnek sikerült a rendszerváltás hajnalán azzal, amikor a DK eredeti zenéjére Kádár címmel új szöveget írtak, olyan örökérvényű sorokkal, mint „Ugatnak a demokraták, a népnek nincs mit enni / Fegyverrel kell ezt a szart végre rendbe tenni.”

  1. Sex Pistols – Holidays In The Sun

A Never Mind The Bollocks nyitódala, menetelő bakancsok zajával, az „I”ve got no reason, but I'm still waiting” klasszikus üzenetével bármilyen nyári sörözés tökéletes kelléke. Kevésbé elhasznált, mint az Anarchy In The UK, de legalább annyira alkalmas a kemping délutáni sziesztájának megzavarására.

  1. Type O Negative – Summer Breeze

A néhai Peter Steele kiválóan értett a hangulatteremtéshez, valamint a politikailag inkorrekt kirohanásokhoz lényegében bármi ellen, amire bármelyik Carnivore lemez tökéletes példa. A Summer Breeze az életmű egy viszonylag visszafogott és alulértékelt darabja, ami nem jelenti azt, hogy bármivel rosszabb, mint a Black No 1 vagy a Cinnamon Girl: éjjel 2-kor, lányok sátorba invitálására nehezen találni jobbat

  1. Brant Björk – The Gree-Heen

Éjszaka a csillagokat bámulni, bármilyen cél nélkül. A szél sustorgása, a túlpartról valamilyen szánalmas büfé-DJ hangfoszlányai. Kellene még egy sört inni, de nincs kedvem felkelni érte. Brant Björk megoldása a fent vázoltakra, az pedig csak ráadás, hogy alig két hét múlva ezt az A38-on is megtehetjük.

  1. Slayer – South Of Heaven

Kissé populista választás, de Arayáék klasszikusánál a mai napig nem tudni jobbat annak a gondolatnak az illusztrálására, ami akkor keletkezik, mikor negyven fokban, a strandbüfé húszméteres sorát végigvárva, egykori keletnémet turisták tizenhat sört és nyolc nagyfröccsöt rendelnek, pedig mi csak egy dobozos sört szeretnénk.

A fenti dalok természetesen szigorúan szubjektív választások az idei nyárra, kommentekbe várjuk a további javaslatokat!

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr5412676299

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum