RockStation

RockNuggets Vol152. / Earthen - Unrelenting (2024)

Lehet Amerikában jó doom zenét csinálni?

2024. február 22. - KoaX

a0729821406_10_1.jpg

Számomra valahogy a klasszikus doom zene az sosem lesz amerikai sajátosság. Természetesen vannak az Egyesült Államokban is kultikus doom bandák, de valahogy azt érzem, hogy ez tipikusan európai műfaj, ami erről a kontinensről származik és itt tudnak hiteles zenét létrehozni az emberek. Persze mindig van kivétel, ami erősíti a szabályt és ezekhez tartozik a Earthen is.

A texasi trió még eléggé friss formáció lehet, habár Instagramjuk van, a Facebookon nem találtam meg őket. A napokban hozták ki legelső anyagukat Unrelenting címmel. A zenekar első blikkre azt mondtam, hogy a Belzebong és a Monolord csecséből szopta a stoner-doom-sludge zenét. Hangzásban nem annyira kidolgozottak, mint az említett két zenekar, de az biztos, hogy hasonlóan gondolkodnak dal felépítésben. A svédekhez hasonlóan, az Earthen is mindösszesen három tagot foglal magába. Ebből kifolyólag nincs annyira könnyű dolga a zenekarnak, hiszen a trió felállás mindig megkövetel egy extra adalékot. Itt, ha valami nem teljes az egyből szembetűnik az embernek. A basszusgitár nagyon tetszik, ahogy fuzzosan szól, a dob nyers soundját is megtudom érteni, azonban a gitár és az ének témákból sokkal többet ki lehet hozni. Akkor mégis miért beszélünk ennyit a zenekar közel negyven perces albumáról? Az indok egyszerű, ezek a kezdeti lépések, amik sok zenekarnál még tele vannak gyermekbetegségekkel. De az idők folyamán ezeken könnyedén lehet javítani, ezért is gondolom úgy, hogy érdemes lesz a srácokra odafigyelnünk a jövőben!

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr3618325781

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum