RockStation

Fesztivál körkép | 2. rész : VOLT Fesztivál

2008. május 16. - sunthatneversets

Na, ha már év elején megnéztük, hogy a külföldi fesztiválokkal mi a helyzet, akkor nézzük, hogy nálunk mi a pálya. Csipkerózsika álmunkból mi is felébredtünk és most már majdnem teljes programok vannak a közelgő fesztiválokon is. 

Elsőként körülnéztem a július 2-5. között megrendezendő Volt honlapján. Az már az előző hetekben világossá vált számomra – ugye elsősorban rock és metal oldalról közelítve a témát – hogy, lehetséges, hogy ez idén nekem kimarad. Míg az elmúlt években volt a nagyszínpadon The Cult vagy Korn, addig most van The Offspring. Anélkül, hogy vitát nyissak, lehet, hogy 32 millió lemezt adtak el, de szerintem nálunk azért nem akkora sztárok. Persze aki fesztiválozni indul nyáron – főleg több napra – annak már valószínűleg teljesen mindegy kik lépnek fel. A fémes mezőny hazai képviselői természetesen itt lesznek: lesz Tankcsapda és lesz Depresszió is a nagyszínpadon, meg exkluzív URH koncert.

A keménykötésűbb zenéket kultiválóknak marad az MTV Headbangers Ball aréna, ahol lesz Exploited meg  Clawfinger, meg a magyar élmezőny egy része. Lesz Edda is, de azt nem soroltam ide. Ja meg két év után újra lesz F.O. System is, amit akkor nagyon szerettem.

Azért, hogy ne csak csőlátás legyen, lesz Manu Chao, meg Cypress Hill, meg Kispál, meg Quimby, meg még jó pár olyan előadó akiken akkor lepődnénk meg, ha nem volnának ott.

Oszt nagyjából ennyi. Akit érdekel a részletes programot a http://www.sziget.hu/volt/programok link alatt megtalálja. Ha egyáltalán megyek akkor a pénteki napon majd tiszteletemet teszem, egyrészt mert van még üdülési csekkem, meg mert a feleségem szereti a Pannonia Allstars Ska Orchestra-t, meg a Manu Chao-t.     

 

  

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr3472616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum