RockStation

Kitehették a megtelt táblát - Rekordok az idei Campuson

2023. július 24. - BETH

campus_szombat_1.jpg

Vasárnap reggelre véget ért a 15. Campus Fesztivál, délután megkezdődött a programhelyszínek bontása és a takarítás. Bár a fesztivál miatt lezárt útszakaszokat csak hétfő reggelre adják át, az idén megdöntött rekordokról már most is beszámolhatunk. A pénteki napon például annyi ember érkezett, hogy a fesztivál történetében másodjára a szervezők kitehették a megtelt táblát.  

Szerdán indult a tizenötödik Campus FesztiválEgy teltházas nappal és a négy nap alatt összesen mintegy 118 ezer látogatóval zárt a jubileumi rendezvény, ezzel hazánk legnagyobb, magyar közönséget célzó fesztiváljává nőtte ki magát. Szerdán olyan előadókkal indult a rendezvény, mint ValmarByealex és a Slepp, vagy a Bagossy Brothers, Hiperkarma, Leander Kills, Mudfield, Down for Whatever, de a közönségkedvencek mellett olyan feltörekvő tehetségeket is el tudtunk tudtunk csípni a kisebb és idén kifejezetten jól elhelyezett színpadokon, mint a Hundred Sins, AKC Misi&AKC Kretta vagy a Pogányinduló. 

Süli András programigazgató szerint „a kiemelt headlinerek koncertjei mellett fontos karakterjegye a Campusnak, hogy a hazai zenei élet közel teljes spektruma helyet kap a számos színpad valamelyikén. A tizenöt zenei színpadon több mint 1500, a legkülönbözőbb műfajokat képviselő zenész és dj lépett fel. Idén tíz külföldi produkciót köszönthettünk a színpadainkon, köztük olyanokat, mint ZAZ, Parov Stelar és ATB. Külön öröm volt, hogy a fesztiválon a magyar zenei élet olyan legendáival lehetett találkozni, mint Tátrai Tibor, Karácsony János, Bródy János, Deák Bill Gyula és Nagy Feró.” 

campus_2023-01.jpg

A Campus idén is hozta a már jól bevált kellékeit: több generáció számára nyújtott elérhető, kényelmes fesztiválélményt, amit egyedül talán a pénteki eső és az akkor hirtelen felbukkanó tömeg zavart meg - bár már csütörtökön is szembesülhettünk egy kisebb fennakadással Krúbi koncertjén: a tömegnek, akit ő már megmozgat és behív, egész egyszerűen kevés a Körút Nagyszínpad néven szereplő helyszín - de ennek ellenére az egyik leginkább kiemelt pillanattá vált a koncert. 

campus_2023-04.jpg

A pénteki, harmadik nap az egész napos viharjelzések és a kisebb zivatar ellenére is a Campus történetétek legnagyobb látogatottságú napja lett, több mint 35 ezer fesztiválozóval. A legnagyobb érdeklődés Robin Schulz, Azahriah, a Tankcsapda és Dzsúdló koncertje iránt volt, szombaton pedig Majka lépett fel teltházas nézőtér előtt a nagyszínpadon (a csapatunk egyik kedvenc koncertjét pedig Beton.Hofi adta szombaton, a kedvenc helyszínünk pedig a Made in Debrecen 60 színpad volt). 

Idén is változatos, tényleg minden műfaj kedvelőjét megszólító programmal, az évről évre megbízhatóan leszállított élményekkel, közönségkedvencekkel és izgalmas tehetségekkel várt minket a jubileumi fesztivál és már azt is tudjuk, hogy jövőre mikor találkozunk. 

Campus 2024 esemény itt

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr4718176613

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum